„Pastreaza ultimul dans pentru mine”(J.u. f. i. d.r.)


Suna frumos,bine, acel amestec  dintre  iubire fara margini, gelozie,viata……., amestec  cateodata  posesiv pana la  a fi obositor….alteori placut si usor  ca un fulg de nea…
Melodia  face parte din  topul AVRAM al celor mai frumoase 100 de melodii  ce apartin pop- rock-ului…
Mi-am reamintit-o intr-o dimineata de iarna  ascultand-o la RRA…. A fost lansata  de catre cei de la The Drifters…..  A fost de trei ori  numarul unu in  topul Bilboard…..Se intampla in anii ’60….
A fost preluata si de planturoasa Dolly Parton…V-o amintiti pe Dolly Parton… ? Blonda, cu  sanii imensi (era moda Marlyn) care ocupau  ecranul televizoarelor( cameramanii puneau  camera pe sanii ei si regizorii  de transmisie pigmentau melodiile cu   montajul  scurt   provocator dintre secvente  largi ale scenei,prim-planuri ale cantaretei si ….prim planul gros  ale sanilor  Cantareata care a fost la un moment idolul  Americii clasei  de mijloc(ca si clasa, uneori ca si varsta…)…..
America  ce nu apare in stiri dar care exista  si da tonul acestei tari,pana la urma….
Melodia celor de la The Drifters a fost un succes  instantaneu dupa care a urmat ca de obicei caderea in anonimat dar -cum se intampla in cazul cantecelor ce au ceva special- si voce si aranjament  muzical ce trece peste timp-a revenit  de fiecare data…Este ascultata si azi si suna la fel de normal si „modern” si  la anul 2016…. Versurile cantecului sunt  simple ,spun o poveste…Un baiat( ii ) sau isi spune ca iubita lui poate s a danseze cu cine vrea sau o invita  la dans in restaurantul in  care se afla,poate sa flirteze usor asa ca la pierderea timpului sau  pentru ati verifica tu ca femeie instinctele  adica sa te  simti admirata dar ultimul dans va fi totdeauan cu el,cu prietenul ei…Poti sa  faci  orice(in limita  unui normal) dar pastreaza ultimul dans pentru mine…Cu mine vei pleca acasa….
Simplu……
 O melodie care va ramane si in continuare  si peste timp atata vreme cat va fi  pe pamant sentimentul iubirii,geloziei,posesiei…
  Tuturor ,The Drifters…. si Ben E.King-Save the last dance for me…..
Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s