„Multumiri procurorilor”O arestare……Semnale din presa…ACTUALIZARE


Ioan Neculaie,    patronul  de la Roman SA(mai exact cred ca fost!), de la FC Brasov si atatea  foste intreprinderi transformate in ruine sau rase de pe fata pamantului a fost retinut de procurorii  Parchetului de pe langa Tribunalului Brasov pentru 24 de ore si va fi prezentat Tribunalului  cu propunerea de arestare preventiva 30 de zile….

neculaie_arestat_BMB_2016012912

 

Pe moment prefer sa citez si sa trimit la un  foarte corect si informat editorial a lui Marius Stoianovici directorul ziarului „Monitorul Expres” din Brasov.

Marius Stoianovici:

„N-am să-i pot uita niciodată privirea cînd, printre dinţi, mi-a spus: „atunci voi cumpăra ziarul şi vă voi da eu pe voi afară!“ Asta urmare a faptului că refuzasem să o concediem pe colega noastră Raluca Feher cu ancheta căreia deschisesem ziarul în acea zi. Anchetă prin care arătam cum a făcut primii bani, girînd cu cetatea Codlea. Am mai scris despre asta. Culmea este că domnul din povestire susţine că nu îşi aminteşte subiectul. Datorită faptului că s-a ţinut de promisiune şi a cumpărat procent cu procent acţiunile societăţii editoare, susţinut de Aristotel Căncescu, pe care l-a şi pus preşedinte al consiliului de administraţie, cu 19 ani în urmă, mai exact în 17 decembrie 1997, deveneam liber de contract, mai exact muritor de foame, atît eu, cît şi colegul meu Alexandru Ghiza. Urmare a acelui lucru, 6 luni mai tîrziu, lansam împreună, la Braşov, „Monitorul“ şi întreaga echipă redacţională a fostului ziar demisiona în bloc şi ne urma.
Astăzi mă întreb dacă l-a privit în ochi pe procurorul care-i punea întrebări, cu aceeaşi îndrăzneală. Dacă îl sfida cu aceeaşi aroganţă pe care ne-a arătat-o în toţi aceşti ani. Ziarul nostru este unul dintre puţinele care au scris despre lucrurile nu tocmai cuşere petrecute în firmele preluate de Ioan Neculaie. Un scurt remember: Romacril-dispărută! Lemexim, fostul CPL, rasă din temelii şi terenul vîndut. ICIM – cea mai mare firmă de construcţii montaj din ţară – praf şi pulbere, în insolvenţă. Este suficient să treci prin faţa sediului fostei centrale de pe Carpaţilor şi să-i vezi geamurile spulberate pentru a realiza ce a reuşit să facă dintr-o firmă fanion din domeniu. Priviţi geamurile fostei fabrici de jenţi din Dîrste, ale fabricii de camioane pe care firma aceluiaşi domn a administrat-o. Ruina pe care o vedeţi este doar o mică mostră a ceea ce este dincolo de gardurile uzinei.
Secţii întregi sînt pustiite, utilajele fiind tăiate şi trimise la fier vechi. În timpul acesta, pavilionul administrativ a fost renovat tot de firmele sale, la preţuri incredibil de mari, care, dacă ar fi fost pe bune, ar fi permis placarea cu aur de 24 carate a podelei şi a pereţilor. Contracte între firmele sale. Facturări pe situaţii mai mult sau mai puţin clare de lucrări. Plăţi în grup greu de urmărit. O reţetă clasică ce părea infailibilă.”

 

 

 

Tot textul aici:http://www.monitorulexpres.ro/?mod=monitorulexpres&p=opinii&s_id=154542

 

ACTUALIZARE 30.01.16-Tribunalul Brasov a respins  cererea de arest  preventiv pentru Ioan Neculaie si  l-a plasat sub control judiciar pentru 60 de zile.Deocamdata….

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s