Cad turnurile…..(vechilor biserici fortificate)


Acum   putine zile  a cazut turnul bisericii sasesti din Rotbav. Rotbavul este o comuna la 15 km de Brasov pe drumul spre Sighisoara-Tg  Mures

La  alte putine zile a cazut si turnul bisericii din Roades…. tot din judetul Brasov..Tot biserica saseasca….Ambele apartineau Bisericii Evanghelice din Romania….

Relatarea momentului asa cum apare in ziarul Monitorul Expres  din Brasov(www.monitorulexpres.ro):

Turnul bisericii evanghelice fortificate din Rotbav, care datează din secolul al XIII-lea, s-a prăbuşit, în noaptea de vineri spre sîmbătă. Localnicii spun că turnul s-a prăbuşit în cîteva secunde, chiar fix la ora 21.00. Clopotul a bătut doar de două ori, apoi s-a auzit un zgomot sinistru, iar turnul de aproape 60 de metri înălţime s-a făcut una cu pămîntul. Turnul cu clopotniţă s-a năruit în întregime, pînă la nivelul zidului bisericii, şi a distrus şi orga bisericii. De asemenea, s-a surpat şi o parte din zidul bisericii, molozul ajungînd pînă în mijlocul clădirii.

 

 

Dincolo de asta    ma vad trecand prin  Rotbav si   caut  turnul cu ceas….In fata doar orizontul…. Turnul s-a prabusit pana la nivelul zidurilor    curtii care  adaposteste biserica….  Am facut  destul de multe drumuri in zona si mereu turnul ma anunta ca o borna pe cer    ce va urma pre sosea…. Acum a ramas un sat fara   inaltime un sat prin care treci si-l uiti imediat….

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s