Nu distrugeti Radio Romania???!!!!-ACTUALIZARE


Ascult Radio Romania Actualitati(RRA)….. De multa vreme…De dinainte de ’89….. Am ramas cu acest post de radio….. Nu ma incanta nici unul din puzderia de radiouri  comerciale aparute dupa ’90….. Nu am nervii sa ascult  ineptiile unor putopalmisti cu sau fara  acnee pe obraji care cred ca descopera lumea…Pe langa  ca sunt analfabeti, ceea ce n-ar fi mare lucru, se dovedesc si tampiti …Niste tampiti care vor sa tampeasca si mai mult, alti tampiti…

Sa revin…Este singurul post de radio   serios care aduce informatie  coerenta,la zi ,calda, pastrand  o anume obiectivitate…. necesare unui ziartist sau actului ziaristic……..

RRA.  difuzeaza si cea mai  echilibrata si buna muzica ….. pentru ca are redactori muzicali nu amatori sau  hiene care fac play-listul mana in mana cu producatori orbeti sau orbiti de bani…

Cand radiourile  comerciale o sa aiba  oameni macar la un sfert(sunt foarte generos cu ei!) din valoarea unui Paul Grigoriu,  o sa imi pierd timpul cu ele…. Dar cu bancuri si farse de mahala manelista,  tampite nu poti tine un radio…decat daca vrei sa-ti anesteziezi prostia ta si a ascultatorilor …Sau sa-i consideri,direct,pe fata, prosti…Or eu nu pot sa cred ca poporul  roman este prost… A, este prostit…,vad asta zi dupa zi,dar asta este cu totul altceva….N-am nimic cu radiourile de nisa….daca sunt in stare sa se mentina si gasesc  adormiti care sa le asculte ….. asta este…..

 

Ascult RRA Vorba  reclamei,acasa sau in masina…… Mai mult in masina…. Ma informez  in parte de la RRA….Dar….

De ceva vreme  „ascultarea” este bruiata de o voce  aproape cavernoasa ca sa nu zic  de speriat care ne   indeamna,ne someaza lugubru sa nu distrugem RRA!!!!!

M-am ganbdit  asa din  viteza masinii,anuntul se repeta zilnic la ore care mai neasteptate, ca radioul public este in pericol…ca niste buldozere stau cu motoarele pornite gata sa mature sediul si pe  angajatii lui….Circumspect si fara sapun „botul” la orice zboara am asteptat …sa gasesc  prin emisiuni ceva referire la aceasta incercare de distrugere……

N-am  auzit nimic,poate nici nu ascult eu radioul   atat cat trebuie….

Inainte de a merge mai departe trebuie  sa-mi exprin din nou stima si admiratia mea pentru profesionistii dela Radio Romania…. cei mui multi asa sunt,Niste profesionisti onesti,seriosi   adevarati ziaristi…..

Dupa cateva zile, nedumerirea mea a luat sfarsit…. Am gasit o referire si o sursa demna de incredere….Marea personalitate a Romaniei,a culturii romane,criticul literar Nicolae Manolescu    descifreaza dur,exact fara „lacrimi”  situatia de la RRA:

Despre ce este vorba?

Nicolae Manolescu:

„Din 23 februarie circulă pe internet(…..) o listă de semnături provenită de la conducerea Societăţii Române de Radiodifuziune, care arată cu degetul către o propunere legislativă menită, se spune în scrisoarea aferentă, să aducă atingere culturii radiofonice….
Am citit propunerea legislativă cu pricina, iniţiată de un grup de senatori şi semnată de Georgică Severin, preşedintele Comisiei de Cultură a Senatului, şi am găsit-o cât se poate de rezonabilă. În fond, se urmăreşte modificarea şi completarea Legii nr.41/1994 privind organizarea şi funcţionarea Societăţii Române de Radiodifuziune şi (a) Societăţii Române de Televiziune.
….
Două sunt modificările principale din propunerea legislativă.

Una este introducerea de „criterii şi incompatibilităţi pentru viitorii membri ai consiliului de administraţie”.

Aceste criterii completează articolul 19 din Legea nr. 41. Iată-le:

a) prestigiu profesional şi civic;

b) experienţă profesională de minimum 5 ani, în unul din următoarele domenii: mass-media, cultural, economico-financiar sau juridic;

c) experienţă şi capacitate decizională;

d) cunoaşterea legislaţiei privind organizarea şi funcţionarea SRR, precum şi din domeniul audio-vizualului;

e) cunoaşterea a cel puţin unei limbi de circulaţie internaţională.

A doua modificare constă în separarea funcţiilor de preşedinte al consiliului de administraţie şi, respectiv, a celei de director general, cel de al doilea urmând a fi ales pe bază de concurs de proiecte de management pentru un mandat „bine definit“.

Si concluzia ca o lovitura de cutit direct in moalele capului  „radiofonistilor” sefi:

Nu e greu de răspuns la întrebarea de mai sus: şefii Radioului public îşi văd periclitate funcţiile. Nici vorbă de cultură! Nici una din propunerile de modificare a Legii nr. 41 nu limitează capacitatea instituţiei de a difuza veritabile emisiuni de cultură. Când în 2013 au desfiinţat emisiuni de enorm prestigiu şi audienţă, care datau, unele, dinainte de Războiul Mondial şi la care colaboraseră mari scriitori, promiţând a le relua, dar neţinându-se de cuvânt, nu dovedeau nici o fărâmă din acest interes subit redeşteptat faţă de cultură, pe care îl manifestă astăzi. Ce să-i fi apucat aşa, deodată? E cât se poate de limpede ce i-a apucat. Măcar să o fi făcut cu mâna lor, nu apelând la semnătura unor oameni din Radio sau a unor naivi, gata oricând să semneze orice li se pune sub ochi. Am o tristă experienţă în privinţa manipulărilor de acest fel, ca să ştiu ce spun.”

sursa:adev.ro/o3vsst

Manipulare si mizerie… dragii mei….

Deocamdata…..

Voi continua sa asacult RRA…Pentru calitatea emisiunilor informative si muzica de acolo…… Pentru profesionistii  din RRA….

Nu stiu cine conduc la aceasta ora RRA….

Nici nu ma intereseaza….

Nu merita sa  le retin numele….

 

 

 

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s