Limba romana este mai saraca si mai singura.In memoriam Serban Iliescu


A murit Serban Iliescu. Vestea m-a impuns neasteptat in aceasta dimineata.Am auzit-o chiar la Radio Romania….

Probabil ca multora nu va spune prea mult numele.

Daca va spun ca a fost realizatorul rubricii „Minutul de limba” de la Radio Romania Actualitati poate  va veti aduce aminte…..

L-am ascultat vreme de 23 de ani la/cu  rubrica lui care a facut  pentru limba romana mai mult bine decat  zeci de manuale si profesori…..

Daca as fi intrebat rapid care  sunt cele doua mari nume a Radioului public care v-au ramas in memorie  in ulrimii 25 de ani  raspund scurt:Paul Grigoriu si Serban Iliescu…. De Paul  am tot scris de Serban Iliescu scriu acum la despartire….

Am invatat  sa folosesc mai bine si mai corect linmba romana,in detalii, in nuante- de la Serban Iliescu. Sunt mandru sa recunosc,………ii sunt recunoscator….

Serban Iliescu a fost din putinii jurnalisti care si-au vazut de meseria lui, de pasiunea lui, fara  a lasa  tot felul de ingerinte(politice) sa-i strice  mandretea de rubrica zilnica….

Serban Iliescu a fost un adversar necrutator al stalcirii,a invadarii  limbii romane  de tot felul de englezisme aiurea  si intrebuintate de snobii analfabeti  ai  capitalismului  neaos instalat la noi dupa  decembrie ’89………

A  vorbit necontenit impotriva acestor netoti,(i-a desfiintat  in zadar cred,,,,) care au invadat limba romana de nu mai stii daca este romana sau romgleza……

 

Limba trebuie sa fie vie dar nu  la modul  primitiv la care am facut-o noi romanii dupa ’89….

Tardiv,din acest colt de lume,  ii multumnersc lui Serban Iliescu pentru tot ce a facut pentru limba romana….. si pentru noi cei ce am invatat atat de multe de la el……

A murit pe 18 martie 2016.Avea 60 de ani.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s