Si a fost BUNAVESTIRE


Astept totdeauna 25 martie cu oarecare emotie….. Nu intru in  istoria zilei,nu cobor in explicatile crestin-ortodoxe ale sarbatorii….Exista obiceiul  de a manca peste in aceasta zi… Dincolo de asta  pe mine ma  face sa astept  ziua   cu oarecare emotie,  ceva nelamurit…Sau mai  aproape de adevar ma  fascineaza   semnificatia cuvantului…Bunavestire… Vine,a venit Bunaverstire-a…….Sa ne aduca o veste ,sa ne vesteasca  ceva…Neaparat de bine …vestea sa fie buna…Vestea sa coboare peste noi usor,  ca o  binecuvantare…

Nu suntem nici slabi, nici din cale afara prada emotiei  cand asteptam Bunavestire…In viata fiecaruia  exista o Bunavestire…Trebuie doar sa stim sa o cautam..Sa o extragem cu grija din noianul de vesti  rele sau mai putin rele care ne iinconjoara….

De Bunavestire prin partile locului si nu numai a fost frig,cerul a fost mohorat  si de lumb si cateodata au aparut fulgi razleti care cadeau alene pe pamant…Fulgi  ca niste stelute  fligranate care cadeau stingheri  spre  pamant….. A nins de Bunavestire…. Inseamna  ca va veni in sfarsit primavara…sau va ramane numai  primavara cu noi…..Prin alte parti sau la alte inaltimi a nins de-a binelea…. Soarele a stat ascuns    parca temator sa se arate …..

SI dincolo de astea  fiecare dintre noi am asteptat o veste….. Care la cei mai multi a aparut sub forme care mai de care mai aparte…..

Si in acest an Bunavestirea ne-a batut la usa,,,,

Bunavestirea a venit  si ne-a adus aproape o fiinta  prea draga….

Au fost semne in ultimile doua saptamani ca  Bunavestirea nu ne va ocoli…. ….

Si ne-am bucurat….

Atat ne-a ramas, bucuria….

Asa de rar  reusim sa ne bucuram…..

 

 

 

Anunțuri

4 gânduri despre “Si a fost BUNAVESTIRE

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s