Dur dar din pacate exact si trist…Falimentul complexului energetic Hunedoara


Remus Borza, cel care a scos Hidrolelectrica din faliment cu o analiza dura, exacta si trista asupra complexului energtic Hunedoara:

 

„Uitati-va la Hunedoara. Este in insolventa si o sa intre in faliment”

„Sectorul minier trebuia reformat in 1990, cum au facut si polonezii. Noi am tot amanat reformarea acestui sector, care pentru Romania este identitar. In Romania, aceasta este cea mai veche meserie, are o continuitate de mai bine de 2.500 de ani. Aceasta nu inseamna ca acum trebuie sa facem doar de dragul unei traditii milenare concesii, sa alocam in fiecare an de la buget sute de milioane de lei. Ea trebuie restructurata, trebuie reformata”.

„Toate guvernele de dupa 1990 au trait sub imperiul unei frici ancestrale fata de mineri, pentru ca, bun, ei sunt niste oameni mai din popor, ce-i in gusa si-n capusa, se urca in camion, in tren, cu batele si ne aplica o corectie. Vorba aia, suntem in 2016. Si eu sunt absolut convins ca minerii din Valea Jiului sunt oameni cu un caracter de exceptie. Ei au fost o clasa sociala privilegiata inca de pe vremea lui Ceausescu. Sigur, este o munca grea, este o munca fizica, este o munca bruta, istovitoare, dar, deopotriva, au fost foarte bine platiti. Dintotdeauna, dar mai ales pana in 1989. Dar aceasta nu justifica o anumita prevalenta fata de alta meserie. Aveam un dinte impotriva lor, pentru ca erau multi, sunt multi si astazi, dar nu este vina lor. Este vina statului sa nu a avut curaj sa restructureze aceasta zona. Nu mai poti astazi defila cu zeci de mii de salariati in zona energetica”

Sursa:http://economie.hotnews.ro/stiri-companii-20912220-remus-borza-complexul-energetic-hunedoara-intra-faliment-poate-salvat-doar-daca-dam-afara-jumatate-dintre-mineri.htm

 

Remus Borza adauga ca pentru functionarea optima a companiei trebuie dati afara junatate din angajati……

Din pacate se pare ca are dreptate….

NOTA:Complexul energetic Hunedoara se afla in insolventa din 7 ianuarie 2016 si are 6.300 de angajati, care lucreaza la minele de carbune Lonea, Lupeni, Livezeni si Vulcan, precum si la termocentralele Mintia si Paroseni.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s