Un porumbel si o porumbita pasind catre amurg…


DSC06684DSC06685Un porumbel si o porumbita bateau asfaltul unei strazi de la marginea orasului…Era trecut bine de amaiza,mai exact amaiza se indrepta  usor  spre seara sau amurg…Oricum mai era mult pana la amurg….

Era soare si toti copacii din jur  explodati  in floare….Atmosfera plina de lumina  si aerul specific al primaverii care abia a sosit…. Alaturi  o terasa si niste  inversunati ai fotbalului care prin alte parti se cheama tifosi si la noi microbisti…Terasa era la marginea terenului plin de gropi unde isi face veacul o autogara si  unde vin si pleaca autobuze cu navetisti catre comunele de langa oras… Autogara si peroanele pustii, era sambata dupa,amiza,pe terasa  veselie mare si cantecele care suna mai mult sau mai putin afon  si fals  in astfel de ocazii …. Nu-i deranja nimeni, sarbatoreau victoria echipei lor, de fapt o victorie de etapa….. sau mai degraba iluzorie pentru ca am auzit ca  echipa de fapt clubul face pasi mari  spre faliment…Cam  la fel   cum este cu toate echipele de la noi practicante a acestui sport,   amestec de spectacol, joc si foarte multi bani (mai mult negri!)care se cheama fotbal….

Pe trotuarul din fata autogarii era o banca, vis a vis cativa taximetristi isi faceau veacul in speranta unor clienti care  sa coboare din autobuzele  vechi si hodorogite ce fac legatura  cu localitatile din jur….

Era ora cand toti  romanii se indreapta  spre casele lor…Gata cu munca,de acum pana luni  dimineata mai este mult…Mai sunt romani care lucreaza si sambata  nu numai ceilalti care pun lacat de vineri dupa amiaza si pana luni sunt intr-un concediu  „binevenit”….Sau daca nu lucreaza sambata profita de ziua de sambata sa iasa la cumparaturi sa repareun gard sa planteze un pom sau….. sa -si spele masina…..

La ora asta  nedefinita cand amiaza se trece si amurgul inca n-a sosit,pe trotuarul din  fata autogarii un porumberl si o porumbita…Pasind  delicat,apropiindu-se   bot in bot,gangurind ceva numai de ei stiut si apoi departandu-se unul intr-o parte si celalalt in alat …Nu mult, cativa metri dupa care se intorceau si veneau tot agale,parca in pasi de dans, unul catre altul…. Si pe masura ce se apropiau incepeau sa-si vorbeasca poate isi spuneau cuvinte dulci si calde de iubire,nu cred ca se certau,cuvinte abia susurate cuvinte acare   intaresc si mai mult legatura dintre ei…Pana ajungeau aproape, pana  ciocul porumbelului era langa al porumbitei ca intr-un fel de sarut nevinovat si pudic… Nici porumbelul nici porumbita se pare ca nu au o zgarda…si totusi ceva puternic,peste orice,  ii leaga…Legatura….

Pe trotuar nici o firimitura de paine, nici o coaja de banana,nimic care  sa poata prinda in ciocul mic si sa duca la cuib pentru masa de  seara…. Venea amurgul si dupa el noptea cand poate imbratisati pene in pene,aripa in aripa, poate  usor despartiti datorita spatiului stramt  se vor pregati pentru somn….

Era amiaza   alaturi in spalatoria de masini plutea un aer irizat de   balonase de spuma si vapori de apa si cativa tiganusi  trageau din greu la furtunele pe unde apa iesea  si lovea puternic tabla masinilor…

Porumbeii s-au mai invartit putin apoi au zburat..Intai  porumbelul si apoi porumbita, cuminte si urmandu-l devotata…. I-am urmarit cu privirea ….Cuibul era la streasina unei case micute de fapt era o grinda iesita mai in afara zidului si deasupra ei la un lat si ceva  de palma, acoperisul din tigla…Acolo era casa lor…acolo urmau sa inopteze  cu resturile de mancare de peste zi daca au mai ramas  sau numai cu gunguritul  bland si dragastos… care sigur le va tine de foame….Pana vor reusi sa adoarma,aripa langa aripa,pene langa pene intr-un felde imbratisare care cuprinde mai multa  dragoste decat se   arata la prima vedere…Si noaptea va veni si  …maine va fi o noua zi…cand  proaspeti vor porni sa bata asfaltul in cautarea unei firimituri de paine….

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s