Cine va castiga alegerile de primar la Brasov?


Nici doua saptamani nu ne despart de ziua alegerilor locale….N-am scris deloc despre alegerile locale din 2016 nu pentru ca nu merita in sine ci pentru ca ele prin voia  ametitei si  dirijatei noastre prese  se afla intr-un anonimat total….Nici electoratul nu este mai breaza….Nu este indeajuns de „pasionat” de eveniment.Va fi absenteism  dar asta si din cauza ofertei  extrem de slabe valoric.

Am vazut lista  celor ce s-au inscris la Brasov pe listele electorale pentru a castiga prin vot postul de primar.

Sunt peste zece candidati….

De la anonimi chiar si pentru cei mai informati brasoveni, la persoane cu oarecare notorietate.

Nici unul din candidati  nu  merita sa fie primar al Brasovului….

In general pentru ca nu-i vad capabil sa conduca orasul.Pe cei anonimi care  nu stiu ce au dovedit…..

Si in  special pe   vreo cativa pentru ca   au lucrat pana recent in  zona partidelor mari si   sunt contaminati cu modul de a face politica de acolo…..

Si totusi va fi un castigator. Chiar cu cateva mii dr coturi fata de  cei aproximativ cei 160-170 de mii cati au drept de vot….

Actualul primar al Brasovului,Gerorge Scripcaru va castiga aceste alegeri….

Va fi al patrulea,al cincilea mandat, nu le stiu sirul…. Scripcaru este trimis in judecata  de DNA   pentru niste afaceri(  pe care nu este cazul sa le detaliem aci) legate de incalzirea centrala a orasului si CET. Justitia va  stabili adevarul….. Se  intampla ca procesul sa aiba loc  dupa alegeri….. Exista si posibilitatea  ca brasovenii sa fie chemati sa aleaga alt primar….

Scripcaru a facut cateva lucruri bune pentru administrarea orasului (ma refer la sistematizarea circulatiei in special) Orasul, ziarele vorbesc de o serie de afaceri in care ar fi implicat dar nimeni nu a dovedit nimic.Pana la probele    facute publice de procurori  ma abtin sa bat campii….

Si asa romanii sufera inca ingrozitor de scenarita si  gusta  zvonul…..  A facut ceva lucruri bune, a facut destule rele si cred ca este cazul sa lase locul la altul…. A gresit cu sistematizarea centrului vechi  care este un fel de kitsch.Poate a avut si sfatuitori   slabi sau interesati….Am mai scris.  Nu a reusit  sa  curete total… primaria de  functionarii care au meteahna  de a  apleaca urechea catre cunostinte…..

Omul candideaza si va fi ales…Memoria romanului este scurta el vede strazile acestui oras si-l va vota…. Restul palesc in fata calcului  romanului: „o fi luat si pentru el  nu stim, dar se vede ca a facut ceva  si pentru oras”.

Cam asa suna povestea la Brasov si ma tem ca in multe alte localitati….

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s