Mereu renasterea.Phoenix.Timisoara.Fotbal


Acum patru anio    druckerii din Timisoara renuntau sa mai sustina echipa  de fotbal Poli Timisoara,va amintesc,  „patronata” atunci de Marian Iancu. Echipa, una deosebita,cu jucatori de valoare  n-a reusit sa castige  campionatul datorita jocurilor de culise care s–au „jucat  vartos” in acel campionat.

In plus pe plan financiar   echipa     era in pragul falimentului.Daca ar fi castigat campionatul,  cum merita, Poli ajungea in Liga Campionilor si automat   primea dupa un numar de jocuri si indiferent de rezultate  vreo 14 milioane de euro.Cel putin.A castigat   atunci campionatul  echipa din Galati care a jucat in Liga Campionilor, a primit cei 14 milioane de euro si  apoi a fost „preluata” de un afacerist  care a topit/tocat  banii   veniti de la UEFA in afacerile lui personale……

 Poli s-a desfiintat dupa o lancezeala de un an in liga secunda romaneasca, jucatorii  au fost lasati liberi sa plece…..De ale lui Mircea Sandu si  Mitica Dragomir si Marian Iancu….

Acum patru ani  druckerii fanatici   din Timisoara  renuntau la Poli si plecau sa sustina o echipa  ce activa in campionatul judetean,seria  doua.Echipa se  numeste ASU Politehnica Timisoara si are drept principal   patron, Universitatea Politehnica din Timisoara….

In nebunia lor, druckerii din Timisoara au vrut sa demonstreze ca se poate  construi o echipa plecand de la zero. Au devenit  membrii cotizanti ai   clubului.Au dat bani, au publicat  repetat rapoarte cu  cheltuiela acestor bani…. Au fost in numar mare la  meciuri.Au insotit  echipa in deplasarile  prin judet….. Au facut spectacol   care a tinut  afisul chiar  in ziarele din vestul Europei. Si echipa a promovat din seria  a doua in prima serie a campionatului judetean unde a pierdut la mustata promovarea mai departe .A mai jucat un an in Judet  Unu, a castigat ,a urmat   promovarea in  seria 3 a Campionatului National si anul acesta au castigat   acel campionat  reusind sa promoveze in Liga II a  Campionatului National  de Fotbal din Romania…..

O nebunie,un vis,  o renastere  exact cum simtim cum credem si cum ni se intampla banatenilor…. Renasterea,Mitul Pasarii Phjoenix,mereu si mereu reluat …..

Timisoara,Fotbalul,Phoenix….

Ce va fi mai departe este greu de anticipat….Trebuiesc bani.Si banii curati se vor obtine numai de la cei ce platesc sa vada fotbal. Asa se intampla peste tot. Daca druckerii nu vor reusi sa mobilizeze si sa faca sa cotizeze pe toti cei ce iubesc fotbalul din Banat,proiectul va muri frumos…. Daca  vor reusi ,vom avea parte de o prima echipa de fotbal curata  aici in Romania si care sa ajunga  in Liga I……

Fara sponsorizari  ciudate, fara sustinerea din banii bublici  facauta  de  Consiliile  Locale sau Judetene…..

In Romania ar putea fi altfel,adica normal….. sin in fotbal……

 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s