„Nu mai inteleg nimic!” Nici eu, domnule Nicolae Manolescu…..


Scrutez atat cat pot  viata de zi cu zi a Romaniei.Alerg si eu cateodata prin tara,alteori( mai rar) prin Europa.

Stiu cam ce se petrece in aceasta tara…. Nu mai scriu atat de des ca altadata pentru ca mi-e sila……. am o imensa lehamite…. Pur si simplu nu mai inteleg nimic…. Sau nu vreau sa mai inteleg nimic….

Marele om de cultura(critic literar si  scriitor) Nicolae Manolescu  scrie  un text  penetrant, deloc nostalgic despre ce se intampla in Romania.Si din  ce se intampla  spune pe sleau (alaturi de   un jurnalist,CTP) ca nu mai intelege nimic.

Nici eu…..

 

 

Nicolae Manolescu:

Nu mai înţeleg nimic nici din ce se petrece în societatea actuală.

Sindicatele scot lumea în stradă exclusiv pentru salarii mai mari: nu le trece prin cap că, în fond, în ţara asta, nu plata muncii e cu adevărat problema, ci felul în care se munceşte, haosul din întreprinderi, spitale şi şcoli, precaritatea activităţii din toate instituţiile publice.

Cum e cu putinţă ca electoratul să continue a acorda încredere unor inşi incompetenţi, numiţi politic şi dovediţi corupţi, şi nu pentru mizilicuri? Ca şi cum milioanele furate n-ar avea nicio legătură cu buzunarele goale ale atâtor cetăţeni. Nu e mare filosofie să faci legătura între hoţia naţională şi sărăcia, de asemenea, naţională. Şi totuşi! Că partidele nu fac nici ele legătura, asta nu mai ţine de naivitatea (vreţi un termen mai tare?) electoratului. Ţine de cel mai curat interes politic. Propusesem pe vremuri separarea politicii de afaceri. Nu m-a ascultat nimeni. Nici eu însumi n-am prevăzut urmările în toată gravitatea lor. Se pare că mita, deturnarea banului public, atribuirea directă de contracte şi restul se află la intersecţia dintre administraţie, politică şi afaceri.

Cum oare s-a putut dezvolta caracatiţa Hexi Pharma în decurs de decenii sub oblăduirea atâtor miniştri ai Sănătăţii, manageri de spitale, medici, asistente şi pacienţi? E ceva de înţeles în chestia asta? Comunicatul SRI se bate cap în cap cu declaraţiile celor responsabili de babilonie. Sistemul e un sac rupt şi peticit la nesfârşit.

Nu mai înţeleg nimic din ce se petrece în media. Cum e posibil ca CNA să îngăduie unor televiziuni să mintă pe faţă, aruncându-ne praf în ochi, alarmându-ne şi chemând la nesupunere civică, făcând din ţânţar armăsar, ceas de ceas, zi de zi şi în proporţie de masă, până şi când ne comunică, nu doar starea vremurilor, dar şi starea vremii? La masa rotundă a minciunilor participând mai mereu aceiaşi: un jurnalist şantajabil, un fost ministru care a calamitat cultura, câţiva politicieni frustraţi, vorbind o română de baltă, toţi laolaltă şi fiecare în parte manipulând prostimea, din care fac şi eu parte, de vreme ce deschid din când în când urât mirositorul canal, probabil din masochism.

E lista scurtă a ceea ce nu mai înţeleg.” 

 

Toit textul aici:http://adevarul.ro/news/societate/nu-mai-inteleg-nimic-1_57483d505ab6550cb85be3d7/index.html

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s