Serviciul te ridica,serviciul te coboara


Citesc   de fapt trec peste,despre „binomul DNA-SRI”,despre implicarea cand a  SRI sau SIE in cine stie ce scandal   izbucnit pe  piata noastra interna…. Toate vorbesc de interventia mai mult sau mai putin oculta a SRI sau SIE in cine stie ce  fapt  deplorabil,aparte sau nenorocit care  s-a petrecut …… Cand stau de vorba cu diversi  aud dintr-o data o aluzie la SRI……  ….Ca   un oarecare are „protectie” si de aia isi face de cap…… Cand  cu scandalul Hexi Pharma   s-a declansat o adevarata isterie….. Patronul de acolo ar fi fost sinucis...Nimeni nu zice de cine toti zambesc cu subinteles…. si clipesc  des din ochi….

Constat o „implicare ” a serviciilor secrete intai in mentalul acestui popor(sensul este ca romanul pare a fi imbibat de obsesia  serviciului secret care  stie tot ce misca….) si apoi  uneori chiar  real maruntaiele vietii noastre cotidiene ,”implicare” care tinde sa ia proportii uriase si sa creeze o adevarata  „boala”…..

Am mai intalnit asta pe timpul Securitatii….. Nici  un capat de ata nici un bat nu se ridica in tara asta fara stirea Securitatii….(se spunea eal sau numai „metaforic” La 1989 si dupa, s-a  vazut ca numita Securitate numara un numar destul de mic de oameni raportat la cele 22 de milioane persoane  cati populau  Romania  atunci si ca nici vorba  ca fiecare sa fie supravegheat „om la om”.Ca la fotbal….Iti iei adversarul in primire si-l urmaresti 90 de minute pe tot terenul indiferent in ce colt al lui se afla acesta…..

La gradul de ne-educatie in care a ajuns Romania dupa 26 de ani (aproape ) de  capitalism  rozaliu nici nu este de mirare.Departe de mine sa  cred ca serviciile secrete nu s-ar implica in diverse afaceri si giumbuslucuri…Dar o tara normala cu oameni normali este aia in care prezenta unui serviciu secret  este discreta, urmareste interesul national si nu al vremelnicilor angajati….. Cand colo  prezenta serviciilor pare- daca este sa ne luam dupa presa si nu numai-  se manifesta tot mai des in Romania…Daca vreti si prin activitatea de dupa pensionarea din serviciu a  vremelnicilor angajati…..

Ba_ si asta este destul de   grav_  angajatii serviciilor au ajuns sa se creada(unii) un fel de dumnezei pe acest pamant si sa  fie convinsi(si asta este si mai grav) ca nimic nu misca in tara asta fara ei….Cat de   deplorabili sunt…Sau cat de jos  a  cazut   „filosofia” ocupantiilor vremelnici  a vreunui post la serviciu…..

Romania trebuie sa iasa urgent de sub teama de Big Brother…Asta la nivelul   mentalului populatiei…Si asta se poate face aducand serviciile acolo unde le este menirea…. Si acest lucru(din nou) se poate face epurand masiv pe scara nationala pe toti cei dovediti ca  sau implicati in aceste legaturi oneroase cu afacerile ne-legale…..

Asta nu se face de azi pe maine….

Dar  trebuie inceput…In forta….

Din Romania trebuie sa dispara   cat mai repede   ideea ca serviciul te ridica,serviciul te coboara prea prezent in mintea multora, mai ales tineri si scoliti nevolnic,precar si la foc automat dupa 1990…..

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s