„Generalul armatei moarte”.(Sau despre un antrenor catastrofal- jucatori si fotbal mediocru…)


Una din cartile marelui scriitor albanez Ismail Kadare(tradusa in multe  limbi intre care si romana) are titlul „Generalul armatei moarte”.

Preiau   pentru neinsemnatul ,meu titlul  marelui rom,ancier albanez si sper sas nu comit vreun sacrilegiu…..

Dupa meciul Romania-Albania de la CE de fotbal s-a dezlantuit o adevarata furtuna intre romani…. Voi reproduce texte care merita citite.

Incep cu http://www.comisaruil.ro. Reproduc textul integral(nu se procedeaza asa de obicei!) pentru ca merita sa fie citit de cat mai multi.(il gasiti aici:http://www.comisarul.ro/articol/panaramele-continentului!-o-natie-in-stare-de-prab_787787.html)

„Nu despre meciul României cu Albania vrem să vorbim. Deja este doar încă un pretext pentru a lărgi imaginea unei discuții raționale despre o națiune intrată pe o pantă periculoasă, tragică. Începem cu imaginea din tribune. Cu 40.000 de albanezi și mai puțin de 20.000 de români. Albania are o populație de sub 3 milioane de locuitori, oameni buni! Asta, după părerea noastră, spune mai multe decât orice drac de analiză. 

Pentru că arată cât de sărăcii și de panarame suntem. În toate domeniile. Iar faptul că nu recunoaștem, dintr-un orgoliu tâmpit, de idioți drogați cu vise de preamărire, că ne prăbușim ca nație, arată că pericolul este uriaș. 

Numai o nație în ultimul grad de degradare își alege conducători aflați după gratii și râde ca proasta că ce tare e! 

Unul dintre cititorii noștri a postat la un articol despre o teorie a lui Radu Moraru următorul comentariu, care spune același lucru ca noi:

Jean Valjean/„De fapt se poate face o paralela intre jocul echipei si starea generala a Romaniei! Sau cu parlamentul tarii.
Nu tu un selectioner adevarat al echipei, nu tu un spirit de lupta la echipa, nu tu idei pentru a-ti impune jocul, doar balteala-n mediocritate, spirit de gasca smechera si cu tot felul de interese meschine, cu un campionat intern derizoriu, n-avem viziune dar nici nu lasam macar pe altii mai destepti sa ne invete!
Comparati jocul nationalei cu evolutia natiei in acest moment. Sunt evolutii mimetice!”

Cu cât vor fi mai mulți români care recunosc și conștientizează acest adevăr, cu atât șansele noastre de a nu ne prăbuși ca nație cresc.

Suntem siguri că postacii partidelor vor primi imediat sarcină să ducă în derizoriu acest mesaj. Nu vă mai lăsați manipulați și cumpărați oameni buni!”

 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s