Lacrimile lui Buffon.Sfarsit de joc……


Din multele intamplate la Campionatul European de fotbal am ramas lipit de fotografiile de mai jos….

Cu Gianluigi Buffon portarul echipei Italiei si al  marelui club Juventus Torino….

Buffon are 38 de ani si parca joaca de cand lumea…Noi insine eram poate  tineri  acum 21 de ani cand  Buffon debuta in  fotbalul mare italian, la Parma... 21 de ani este la urma urmei o viata de om si in acest timp eu l-am revazut pe Buffon  de atatea ori in meciuri care mai de care mai deosebite.Pentru ca fotbalul face parte din  viata mea.Atata cata este si cum este .Sau mai exact si fotbalul face parte din viata mea.Doar ca scriu dertul de rar despre fotbal….

Noi insine aveam inca,acum 21 de ani,  asteptari ….Sau poate nu mai aveam?  Eram inca in floarea varstei  si  ma luptam cu toate cate erau  in acel deceniu noua al veacului trecut,  deceniu   funambulesc,ciudat,tragic pana la urma care a prefatat dezastrul anilor 2000….

Buffon a plecat de la Parma la Juventus si joaca acolo de  15 ani…Il revedeam pe Buffon  jucand si imi parea ca vine din alta varsta  decat a anilor 2000 ca este de al meu ca este cumva altfel decat nefericita si  zglobia generatie de azi.

Si la 38 de ani- infruntand  zambete pe la colturi,infruntand atatea  „soparle” pe care le arunca oamenii din rautate atunci cand s-au plictisit de un om care apara poarta nationalei Italiei sau a lui Juventus de atat vreme,la 38 de ani asadar(cand altii au renuntat demult!) a facut un campionat european in 2016 in Franta cu adevarat remarcabil.A vrut sa castige titlul  cu tara lui.Si cu ajutorul lui Italia a ajuns in sferturi….Aici a fost un  meci care mi s-a parut repetarea altora de acum 20- 30 de ani..De un dramatism rara intalnit….Ca totdeauna Italia-Germania- este un joc  in care se pune la bataie totul si in primul rand doua culturi.Rigoarea  si tenacitatea  amestecata cu totala lipsa de zbor a nemtilor  fata in fata cu  arta,vivacitatea spritului latin…Italienii in fotbal  joaca perfect in aparare si stiu cand trebuie sa zboare.…Au aceasta gena care le lipseste total nemtilor…La nemti este numai ratiune   terna si fanatica, spectacolul visul si zborul sunt „interzise”pe malurile Rinului.Dupa 90 de minute scorul era egal.Dupa 30 de minute de prelungiri  a fost acelasi scor.  S-a trecut la loviturile de la 11 m..A fost nevoie de o a doua serie de zece  lovituri pentru a departaja un ionvingator.Portarul nemtilor a parat  sutul jucatorului italianul.A  urmat executia jucatorului neamt. Buffon a plutit ca o pasare  parca renascuta din propria-i cenusa, a atins mingea cu degetele si …… n-a putut impiedeca golul…

Sfarsit….

Urmariti fotografiile de mai jos… Un barbat carismatic,inalt bine facut…care plange…..N-a putut face mai mult…Nu-mi plac barbatii care plang…decat in situatii cu adevarat exceptionale cand plansul este o supapa ca sa nu mori de durere….

Este sfarsitul jocului pentru Gianluigi Buffon.Nu va mai prinde  un alt campionat mondial sau european de fotbal.Va fi  de acum incolo un jucator care trebuie  care din motivele reale si normale a vietii trebuie sa se retraga…..,

Jocul s-a sfarsit pentru Gianluigi Buffon intr-o noapte de inceput de iulie 2016 pe stadionul din Bordeaux-Franta.

Respect perntru pentru marele portar italian.

Este in primul  rand om.

Imediat dupa lacrimi s-a dus la adversari  a dat mana cu ei si s-a imbratisat.

A recunoscut infrangerea….

Si infrangerea si renuntarae si sfarsitul fac parte din viata.

Si ele trebuie luate simplu si normal…

Toate sunt niste fenomene naturale…numai noi le facem supra-naturale…grotesti sau  tragic de disperate

Si Gianluigi Buffon a inteles asta…..

buffon 11buffon 12buffon 13Buffon 15

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s