Dan Mircea ar fi implinit 69 de ani(pe 7 iulie)


 

A murit fulgerator  la 50 de ani  acum  nouasprezece de ani intr-un noiembrie  ciudat   de toamna tarzie….Era mai mare ca mine si zicea ca eu sunt mai „batran” si  „asezat” ca el…..

Am pierdut   doi mari prieteni,ambii trecuti la cele vesnice la varste  tinere…Antoine-Radu Peschir la  25 de ani…..o moarte care m-a marcat  toata viata si  apoi  24 de ani mai tarziu pe Dan…..

Dan Mircea, un om extraordinar si strain  total de spiritul mercantil al Constantei,orasul unde s-a nascut si a murit…..

A murit fara sa faca avere  in sens material dar a fost un om extrem de bogat  sufleteste….Dan avea un suflet de aur,un suflet extraordinar,Dan a fost un om dintr-o bucata,Cu Dan am impartit   camasile putine pe care le aveam si mancarea ……. cata a fost…..

Cu Dan -ca o premonitie -am petrecut ultima mare si frumoasa vacanta la mare.Trei saptamani in care am stat camera langa camera  intr-un hotel a statiunii Venus unde era director….. Inginer ajuns director   al unei statiuni…… ciudatenile vietii Peste  aproape trei luni aveam sa-l conduc  pe ultiumul drum…Si aveam sa voprbesc in fata  a peste doua sutre de oameni  la pomana despre  el…sa le spun ce om extraordinar a fost …sa le spun ca a fost un om curat care nu s-a manjit cu nimic desi avea ocazia sa faca ….milioane…..

Dan…..

De atunci nu pot  sa mai merg la mare…Trec grabit prin Constanta  ma opresc o clipa la mormantul lui din cimitirul central al orasului si plec mai departe…

Da….

A fost odata o poveste cu niste barbati tineri extraordinari care  ar fi vrut sa rastoarne lumea,care erau in raspar cu toata lumea….

Dan si Antoine…nu mai sunt….

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s