La ei si la noi….. Unde ajungem?


Ziarul”Buna Ziua de Iasi” publica doua fotografii ..:Le reproduc mai jos….. Sunt extrem de sugestive si asa cum se intampla uneori,  o fotografie poate sa faca cat zece pagini scrise…..

„La ” Germania (cum zic tigancile noastre,  unele chiar foarte frumoase, in fustele lor crete colorate atunci cand  coboara- si le flutura-  din autocarele ce vin din vestul Europe,i   campia,campul si sistemele de irigatii…

Dincoace, „la „Romania   popa ci cativa pribegi(de la copii la cei cu parul sur)  iesiti la camp pentru a face o inchinare Celui de Sus intru  venirea ploii….
„Enoriasii”, in lipsa de alte ocupatie,   tin strans in mani prapurii…. ca si cum prin ei s-ar face legatura cu Mantuitorul…..

Popa pare  ca oficiaza,plicisit,  in sictir …..

In spate, porumbul  aproape galben si pipernicit…..

Inrew rimp s-a intamplat ca tot ce a fost sistem de irigatii in Romania sa fie furat,distrus intr-o veselie marsava si  dusmanoasa…Si atunci ne-a mai ramas popa….Diferenta dintre Romania si Germania....

Imaginea Romaniei (precizez imediat a unei parti din Romanie)  este sugestiva…O intalnim,am intalnit-o  in Muntenia,Oltenia, si  mult mult de tot in Moldova…..

 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s