Examene de admitere la facultate.In sfarsit……


Am ajuns sa  aud /citesc si asta. Universitatea Politehnica Timisoara(pentru cei mai vechi,nu eu,Institutul Politehnic Timisoara,.oricum cred ca cea mai prestigioasa si serioasa universitate tehnica din tara) organizeaza in acest an concurs de admitere ….

Cu dosarul sub brat( si  profitand de niste note mai mult  sau mai putin reale din liceu) pe care il predai la facultate te vezi  student fara griji…. In timp ce parintii iti subventioneaza o  vacanta la mare….(pentru marele succes).

Teoria cu  stimularea elevului sa imvete  cei patru ani de liceu pentru a obtine o medie mai mare este o prostie scoasa numai din  nerusinarea unor fosti diriguitori ai invatamantului post-decembrie care  au dorit sa ofere tarii(adica lor si casti profesorilor)….. cat mai multa carne de tun…Adica marfa proaspata  si cu o selectie discutabila asa ca universitatile sa-si  conserve  numarul de locuri,profesorii posturile,etc…Un intreg lant…..si statul a fost ca in multe cazuri… slab…..!

Aceasta mizerie  cu umflarea,gonflarea numarului de studenti si a universitatilor(te crucesti  cu universitati ale statului la Tg Jiu,Targoviste,Alba Iulia,etc,etc) nu aduce nimic bun….

Universitatea nu trebuie sa o faca toti….Nu este obligatoriu…Sunt oameni extrem de destepti si onorabili si inteligenti care au terminta liceul si o scoala tehnica…. Sunt mii de absolventi de facultate   care ies nulitati din scoala  si continua  tot asa pana la finalul carierei….

Nu sunt rau si eu am fost strudent….am intrat insa  cu examen la o facultate   cautata si cu multi candidati pe un loc (Electro). Sistemul actual mi se pare o tampenie, o manipulare ordinara a tinerilor.Se castiga foarte bine ca muncitor,de ce sa fi un absolvent  de drept somer…Si asta numai de dragul cartonului……..

De aceea salut  initiativa Univewristatii Politehnice Timisoara.

Sa nu ne imbatam cu apa rece…. Sunt doar  cateva facultati care organizeaza admitere la UPT: Automatică şi Calculatoare, Electronică şi Telecomunicaţii, Arhitectură şi Urbanism….

Iar in alte parti   in tara se merge 100% pe dosar….

Mai este mult pana …departe…

Oricum mi se pare un mic re-inceput sau o revenirte la normalitate in aceasta lume care s-a intors in multe privinte cu fundul in sus de la anii 2000 incoace…..

Anunțuri

2 gânduri despre “Examene de admitere la facultate.In sfarsit……

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s