O poveste …din poveste….


A fost odata o fetita  care  ca si multi alti copii a trait primii ani ai copilariei   impreuna cu bunicii…..Fetita era  harazita cu  inteligenta si….. sedusa de povesti….Aflase de povesti   de la mama si bunica e…..i si  de la o vreme  seara cand se ingana noaptea cu somnul adormea numai cu povesti…Era prea mica sa le citeasca singura (sau sa le inteleaga) si bunica trebuia sa-i spuna cate o poveste mai lunga sau mai scurta pana cand fata din poveste adormea….

Sa adormi pe o poveste….Sa treci in imperiul  somnului  purtat  prin intamplari de poveste…

Pentru ca o poveste trebuie totdeauna sa spuna o intamplare sau mai multe…….

Ai adormit.Se facea ca ai adormit.Te ridic  cu bratele mele si  ajungem la masina…Tu dormi,orasul este pustiu si  nu plecam in lume…Lumea noastra este aici…. Plecam doar pana la marginea lui…Acolo este o deschidere intre doua creste de munti de unde dimineata devreme poti vedea rasaritul soarelui…Fabulosul spectacol al rasaritului de soare  cand simti ca  este o noua  zi, ca ai mai ajuns o zi cu ajutorul Celui de Sus…

Ajungem ruland incet si  locul este pustiu…Iarba,copacii si  padurea intunecata….Iti aranjez parul  sau mai exact ti-l rasfir alene pe bancheta …Mangai  usor ca o parere bubitele facute peste zi…..in speranta ca pana  maine vor dispare…..Dormi cu mana sub cap si te aud parca bolborosind usor ca o soapta….”Am plecat in lume? Dar nu cred ca  pot,nu cred ca o sa pot vreodata ….”… Te linistesc sau vreau sa te linistesc si-ti spun ca n-am plecat niciunde,n-am plecat in lume sau daca vrei, suntem in lume…Am venit pana aici sa vedem doar rasaritul soarelui…Unul din cele mai minunate spectacole  de pe acest pamant…..Si dintre cele mai nevinovate…. Nu stiu cat ai inteles,somnul nu-ti da pace si  noaptea alearga netulburata catre capatul ei….Nu plecam niciunde  nu te iau de la rostul tau cladit in timp…Eu sunt un  oarecare care-ti vrea doar binele(ca in orice poveste),binele tau, fara sa aduca nimic rau….

In jur pustiul noptii…Pari desenul delicat al unei icoane in asteptarea minunii care este rasaritul soarelui….Trag bancheta si  te intrezaresc prin intuneric…Respiri usor ca intr-un vis  si incerc sa-ti scriu cu mana, direct pe pielea delicata a piciorului tau,un poem..Un poem intr-un vers…Unic poem intr-un unic vers….Nu mai scriem poeme demult pentru ca poezia si noi zburam prea departe unul de altul, nu ne mai intersectam si a urmat  despartirea  simpla si definitiva petrecuta atatia amar de ani in urma….

Si totusi…….”alunecand   ca o parere pe  pielea  delicata….. iti mangai de fapt  sufletul….”……..

Este mult,este putin? Este contra  „cutumelor” acestei lumi sa incerci sa mangai sufletul  cuiva…?Unde scrie ca nu este voie?

Litere desenate stangaci,aproape caligrafic…,cand vrem sa  scriem sau sa transmitem ceva o facem aproape caligrafic,scolareste de frica sa nu se inteleaga altceva….

.Asa ca in poveste,totul trebuie sa fie clar…Si in povestea noastra la fel….. Pe „prietena mea” ajung cu o litera……Nu mai stiu care…..”Ai ajuns prea departe ” mi se pare ca soptesti si soapta ma cheama sa merg mai departe…Versul unic  se termina la prietenul meu, rebelul……Si punctul care pune capat acestui vers nevinovat este chiar punctul lui(maroniu,roz,impurpurat alteori),al prietenului….. Caligrafia modesta si timida  te face sa dormi linistit ca si cand toata lumea este a ta…..Te privesc si incet, incet se crapa de ziua……

Si dintr-o data  cateva raze imi  explodeaza in ochii  obositi de nesom….. Te ating si-ti soptesc:”este timpul….a venit o noua zi,un alt miracol….”

Deschizi ochii incet si  razele lui te orbesc pentru o clipa…..

„Dar este chiar rasaritul…..” soptesti mirata….

Si atat….

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s