Cascada Urlatoarea- un loc deloc linistit


Spatiu mirrific cum n-am  vazut in multe  locuri din tara.

Zona Intorsura si de aici  prin Acris la Vama Buzaului apoi Dalghiu si intr-un final dupa un kilometru de  drum de piatra,Cascada Urlatoarea.fenomen natural deosebit de o anume spectaculozitate, spatiu vaii amenajat pentru asa numita „iarba verde”(mese,banci….

Cascada ocuoa o portiune de  aproape 100 metri lungime pe un versant si  25-30 de metri inaltime,caderea de apa avand o panta destul de   domoala si nu nervoasa….Dedesubt este roca galbena spalata continuu de apa…. Cascada este spectaculoasa ca fenomen in primul rand si abia apoi ca si cadere de apa.Nu este o Niagara,nu  sunt nori de vapori sau picaturi de apa.Are farmecul ei  ca fenomen facut de natura si nu de om.La baza ei curge paraul Dalghiu(sau afluent) care are numeroase caderi naturale sau nu de apa….. Odata apele cascadei  varsate in paraiuas acesta se lateste vizibil. Caderea apei pe roci,trecerea paraiasului prin acele sicane,ecoul,padurea dau un zgomot pe care- hai sa fim  blanzi si buni- il putem asemui cu un mic urlet…

Locul este insa mirific.Oamenii il fac,mai ales in zilele de sfarsit de saptamana, aproape imposibil.Sambata,duminica  mai ales valea,adica drumul de piatra de langa cascada  si putinul spatiu verde este ocupat de sute de masini.In plus gratare…… ca asta place romanului verde…. Jumatate din cei aflati  duminica asta acolo erau de dincolo de munti.DSC07760DSC07767DSC07785Buzoieni(veniti de dincolo de munti sau cumar spune cineva,de dincolo de granita), zgomotosi si   agramati la  vorba, mai toti cu aspect de manelisti……..  impreuna cu femeile lor latarete si fara nici un farmec.La care se adauga copii…..

Merita sa mergeti acolo in timpul saptamanii…

Veti fi aproape singuri,voi cu natura ,repet mirifica, cu gandurile, tristetile,bucuriile  sau iubirile voastre pe care le traiti sau la care visati.Cei ce visati…..

Sau veti fi cu mintea goala si bine infipta  in  concediu….

Anunțuri

Un gând despre “Cascada Urlatoarea- un loc deloc linistit

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s