O rugaminte/sugestie catre domnul Horia Patrascu(altul decat marele prozator)


Horia Patrascu  ramane in istoria literaturii romane prin extraordinara nuvela(roman) „Reconstituirea”. O capodopera,la fel ca si filmul cu acelasi nume semnat de Lucian Pintilie….

De la o vreme gasesc  cititnd ( destul de rar si  destul  de sub semnul hazardului) revistele literare (cate mai sunt si in tirajul si distributia stiute )  texte semnate de  autor cu nume identic cu cel al marelui prozator si excelent jurnalist,Horia Patrascu…. Textele sunt ale unui critic literar si eseist,tanar (dupa semnele pe care le-am gasit) si…….. unele interesante….

Ma mira si ma oboseste si nu suna deloc bine pentru  cariera   viitoare a tanarului critic si eseist  Horia Patrascu insistenta cu care  continua sa apara in spatiul public  semnand identic cu   prozatorul Horia Patrascu…De fiecare data cand dau peste un articol semnat de Horia Patrascu am o strangere de inima…O fi vreun text al trecutului  la cele vesnice ( nu de mult)autor al  „Reconstituirii”? Ma dumiresc imediat,incerc sa citesc  detasat  articolul in cauza  si  …..

Sugerez/rog cat se poate de   sincer( si fara nici un fel de intentii ascunse!)  criticului literar care semneaza cu  numele lui real (Horia Patrascu,sunt sigur de asta) sa incerce sa faca o  diferentiere necesara adaugand  initiala sau  inca un nume….Nu de alta  dar confuzia nu face bine…In primul rand  lui…..

N-am murit toti,istoria ramane si nu incepe cu noi………. Si nu toti  ne-am nascut la anii postcomunismului si nici n-am mancat si nu mancam    resturile corporatismului aruncat la plesneala  prin Romania(si care  care a devenit o moda si un mod de a fi tragic si schilod )……

Horia Patrascu -prozatorul- n-a avut parte de notorietate in timpul vietii(nici nu cred ca si-a dorit-o!) dar ramane in istoria literaturii romane cu o carte,o capodopera…

Imi doresc ca si mai tanarul eseist si critic Horia Patrascu sa  ramana in istoria literaturii,  sa aiba parte si de notorietate…….. dar sub un nume distinct! Este corect,  onest si mai in rostul acestei lumi……!

 

Adaug ca  nu l-am cunoscut pe Horia Patrascu, autorul „Reconstituirii” Ma leaga de el   doar valoarea  operei  ramase/scrise/trudite ..

Si daca vreti, nostalgic dar si plin de orgoliu, faptul ca amandoi suntem banateni!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s