Altfel despre generatia „google”-cei ce cred ca Petru cel Mare e fiul lui Petru si Pavel


Razvan Ioan Boanchis cu un text vitriolant dar  excelent.

Despre   generatiile  nascute cu ajutorul   calculatoarelor…Stiti voi care…”Google”,”Facebook”…. „SMS” si alte  acareturi si brice si ace si…..

Academicianul Aurel Ioan Pop, rectorul Universitatii Babes-Bolyai din Cluj, a spus adevarul despre generatia Facebook. Intr-un limbaj didactic si constipat, rigid si caduc, dar l-a spus.

Aoleuuu, ce s-au mai suparat manuitorii de mouse, care pronunta mousse au chocolat tot maus! Daca naparstocilor de gadget le iei Wikipedia, vor crede ca Petru cel Mare e fiul lui Petru si al lui Pavel. Dar ce muschi au pe Facebook! Cum i-a jignit omul ala? Povestind ca Istoria si Geografia sunt neglijate in scoala? Dar au devenit importante „Educatia pentru drepturile copilului” si „Educatia antreprenoriala”. Am vazut cu totii ce inseamna „Educatia pentru drepturile copilului”! Abuzand de sintagma „norme europene”, norvegienii iti iau copilul, daca ii dai o palma. Normal ca nu-i bine sa-l bati. Dar o fi mai sanatos sa se joace norvegienii de-a mama si de-a tata (ambii parinti barbosi) cu plodul tau si pe urma sa se extazieze insatiabila Alina Mungiu? „Ce baietel dulce, imi vine sa-l mananc!”

Haideti sa vedem societatea de azi ca pe o piesa de teatru. Personajele giugiuc-bezea-parfum, pe care organele Statului nu le deranjeaza, sunt oengistul, corporatistul, tehnocratul, biciclistul, denuntatorul si travestitul. Personajele groaznice, bune de spurcat la televizii si de bagat in beci, sunt doctorul, preotul, profesorul, primarul si intreprinzatorul. Mai uitati-va inca o data la personajele groaznice! Reprezinta stalpii satului romanesc. Adica niste sute de ani de istorie.

Gadget, generatia gadget! La mintea lor, acesti viteji ar fi in stare sa schimbe istoria, cu ajutorul Google. Americanii, englezii si sovieticii n-au fost in stare sa puna mana pe Hitler. Astia l-ar fi prins ca pe pokemoni.

In final, jucam concret. Examen pentru un post de casier, la o banca foarte importanta. S-au prezentat aproape 100 de candidati cu varste intre 18 si 25 de ani. Doctori docenti in pokemoni. Doar doi au fost in stare sa asocieze culorile cu valoarea bancnotelor — roz cu 500 de euro, verde cu 100 si tot asa. Iar la intrebarea „cat reprezinta 10% din 1720?”, a raspuns corect numai unul. Aveau si explicatii. „La scoala ne lasa cu laptopul, avem calculator pe telefoane!”. Bravooooo! Daca va arat un Larousse, o sa ziceti ca e cutia unui model mai vechi de laptop.”

 

sursa aici:http://www.enational.ro/razvan-ioan-boanchis/generatia-gadget-l-ar-fi-prins-pe-hitler-ca-pe-pokemoni-550210.html/#ixzz4IkNOWmTL

Anunțuri

Un gând despre “Altfel despre generatia „google”-cei ce cred ca Petru cel Mare e fiul lui Petru si Pavel

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s