A mai plecat unul.Ministrul de interne Petre Toba a demisionat


 

 

Stirea:

„Petre Tobă a anunţat, prin intermediul biroului de presă al ministerului, că şi-a dat demisia după ce procurorii DNA au cerut aviz preşedintelui pentru începerea urmăririi penale pe numele său în dosarul privind fapte de corupţie la DIPI, acesta fiind acuzat de favorizarea făptuitorului.

Este vorba despre un dosar disjuns din dosarul „Limuzina”, în care fostul vicepremier Gabriel Oprea este acuzat şi el de abuz în serviciu, pentru că ar fi dispus alocarea a 410.000 lei pentru fondurile operative ale serviciului secret, bani pe care i-a utilizat apoi pentru achiziţia unei limuzine de lux Audi A8, „pentru folosinţa personală şi exclusivă”, dar şi pentru cumpărarea unei cabine de duş cu jacuzzi, a unor canapele şi a unui televizor pentru cabinetul său de ministru.

DNA arată că din fondurile operative ale serviciului secret al MAI au mai fost cumpărate căsuţe de păpuşi cu nisipar şi tobogan, în valoare de 7.000 lei, cărţi de joc, darts cu săgeţi, arcuri de tir, plase de tir, mingii de volei în valoare de circa 4.000 lei, bandă de alergare, în valoare de circa 12.000 lei, cuptor electric, în valoare de circa 17.000 lei sau stilouri în valoare de 13.000 lei.

La scurt timp după anunţul lui Petre Tobă, premierul Dacian Cioloş a transmis că i-a acceptat demisia din funcţia de ministru al Afacerilor Interne şi că va înainta preşedintelui Klaus Iohannis o propunere pentru MAI până luni, 5 septembrie.”

……….Premierul Dacian Ciolos:, „Cineva care are semnătura sau propunerea mea pentru a fi numit sau demis, în aceste condiţii trebuie fie să-şi de demisia, fie să cer eu să plece. Asta nu înseamnă că persoana este vinovată, justiţia va decide acest lucru. O să discut cu domnul Tobă, dar evident că în acest moment e cel mai bine, şi pentru dânsul şi pentru Guvern, ca dânsul să plece”>

 

sursa:http://www.gandul.info/politica/ministrul-de-interne-petre-toba-a-demisionat-15643515

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s