Haine si echipa noua la „Romania libera”.De ce lipseste Cristian Campeanu din aceasta echipa…?


Reusesc sa citesc  cateva numere din”Romania Libera” A fost ziarul pe care l-am citit si inainte de’89 si mai ales in primii ani  dupa ’90. care dupa ’90 a avut o echipa de conducere de prima mana,ziaristi(facatori de ziare!)  cu talent imens si   adevarate  constiinte in acelasi timp:Petre Mihai Bacanu,Anton Uncu,Mihai Creanga.Peste ei  ca Director onorific al ziarului,Octavian Paler… In timp „Romania Libera” a mers tot in scadere de tiraj  desi textele din ziar erau bune.Apoi Bacanu si echipa au vandut. Au venit niste nemti,apoi un alt  ins  venit din Germania care a fost iimplicat si in scandalul „Otelul” Galati…. Si la conducerea editoriala s-au tot perindat diversi…. In echipa ziarului  au ramas in tot acest timp  cativa ziaristi de talent si bine ancorati in realitatea romaneasca.Langa ei au crescut cativa tineri care pot sa devina buni jurnalisti….
 Am auzit(din stirile care fosgaie in spatiul virtual) ca la  „Romania Libera” au loc schimbari in structura editoriala dar n-am aflat amanunte…
Pana  azi cand am cumparat  ziarul…Bine paginat,exemplar chiar fata de micimea ,inghesuiala si chinul celorlalte, care de frica  cheltuielilor, se inghesuie pe un nenorocit  de  format A3.Nu asta  ar fi problema dar  ziarele cu pricina pe langa  nefericitul format A3 mai au si 8(opt) file in medie…Exceptie face „Adevarul”….
„Romania libera” de azi este tiparita larg,aerisit si-ti face placere sa o citesti….  Din noua echipa de conducere editoriala remarc pe  Malin Bot,timisorean si fost ultima oara la „Evenimentul Zilei”…. In redactie, nume  cunoscute dar si absente fata de ultima echipa… De departe cea mai importanta este aceea a lui Cristian Campeanu.  Unul din cei mai informati  jurnalisti  pe politica externa dar si interna….,talentat si  bine situat inspre adevaratele interese ale Romaniei…
Cristian Campeanu,lipseste, si ziarul parca nu mai este la fel…. De la Echipa Bacanu-Uncu-Creanga incoace,Cristian Campeanu a fost singurul care a incercat sa se ridice la valoarea unui jurnalist autentic care traieste si cauta sa intelaga  aceasta lume si   vede in Romania nu un loc care pute ci un loc al uni posibil rai(citat din Ioan Selejan-Mitropolitul Banatului).Si  isi dedica scrisul  lui acestei cauze….
Jurnalist si nu scriitor transformat in  ziarist,care scrie sau va scrie tot timpul ca un scriitor…A avut „Romania libera” destui scriitori care au fost si ziaristi(buni!) dar  la care observi imediat „meseria” de baza…..
 Daca  si cat de independenta este  aceasta  echipa editoriala vom mai vedea in timp.
Deocamdata constat ca  din ea lipseste Cristian Campeanu,unul din foarte  putinii(nu sunt  nici macar cinci!) jurnalisti  romani a carui parere/opinie) asteptam sa o citesc.
Nu stiu cauza,poate ma lamureste chiar Cristian Campeanu…Si cu aceasta ocazie si aflu unde scrie….
Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s