Aglomeratia de duminica pe soselele din jurul Brasovului


Nefireasca   zi de vara in  prima duminica a lui Octombrie…. M-am invartit  si eu  pe soselele din jurul Brasovului si am constatat ceea ce toti au constatat ….Ca pe axa Bran-Predeal este o aglomeratie de zile mari ca Rasnovul  se traverseaza in pas de melc( peste 20 de minute) ca  iesirea din Brasov spre Bucuresti  este la fel de aglomerata…..

Am fost in Parcul National Piatra Craiului,  zona „Prapastiile Zarnestilor” si erau  destule masini  parcate la  „bariera”,locul de unde   accesul autoturismelor este interzis.Am vazut masini cu numere de iasi si Vrancea,Vaslui,Bucuresti…. etc,etc…Nimic rau…Oamenii vin si sunt obligati sa parcurga  pe jos un traseu pe drum pietruit neasemuit de frumos   …Aceste „Prapastii” ale Zarnestiului intrec uneori in frumusete mult  vizitatele Chei ale Bicazului… dar nu aici este „bataia pestelui” in zona... „Bataia” este  sa fi la Bran-Moieciu…. La „Prapastile Zarnestilor” nu te vede nimeni….La ce bun sa mergi?

Optiunea celor din Bucuresti spre  munte este fireasca  dar ma  mira obstinatia cu care aleg  asa zisele statiuni de pe Valea Prahovei si  zona  Branului….Sunt atatea locuri frumoase si cu aer curat  in  Arges si Dambovita   spre exemplu….

Le inteleg atractia  pentru aerul de munte….. Dar mi se pare   doar o chestie de mitici…Merg la Bran(Busteni) ca suna  bine si sunt  in „rand cu lumea”….Dar la Bran afara de aer de munte nu ai ce sa vezi….Acelasi aer  pot sa-l simti mai linistit si mai bine la Fundata spre exemplu.Unde nu este atata aglomeratie… Toti se inghesuie duminica in perimetrul ingust  dintre Castelul Bran si  Cheile Gradistei…. Castelul este doar un mit la fel ca si mitul lui Dracula   pus in scena intr-un sopron la intrarea in castel…. Aceleasi  ciorapi si caciulite din lana  le gasesti   venind parca din alte veacuri la  tarabele din fata castelului…. In rest o aglomeratie de asa zise pensiuni  construite alandala dupa „inspiratia ”   celui ce a finantat …In totul un kitch arhitectonic  greu de digerat…. Si atunci de ce Bran-Moieciu?

Pentru ca asa este bon-ton…. ?

Si de aici aglomeratia nebuna pe soseaua carpita dintre Rasnov si Bran,nervi,injuratiri,propuneri   ciudate ( cum am citit recent  )  pentru punerea sub acuzare a tuturor ministrilor    de la Transporturi    din perioada postdecembrista… pentru ca n-au  construit autostarda miticilor :Comarnic-Brasov. Lista incepe cu Basescu..(cum altfel?)… Miticilor (in cazul asta era un mitic ardelean) ati uitat  ori nu stiti  ca in mandatul  de ministru a lui Basescu s-a facut  largirea la patru benzi  a soselei de la Comarnic la Campina ( prin Gura Beliei)?

Altfel acum erati „chinuiti”    …mult mai devreme….. de pe la ….Banesti….

N-am nimic cu nimeni dar ma oboseste    insistenta cu care cer unii  autostrada Comarnic -Brasov cand cifrele arata ca nu este trafic de autostrada…..  Simplu…  Sunt calcule temeinice care tin cont de toate si o sa mirati: NU este trafic pentru autostrada…..!

Aglomeratia dfe  vineri dupa amiaza sau duminica dupa amiaza (depinde  de sens) o eviti daca esti  un om  care rationezi…Nu intri  in gura lupului numai ca este   …de bonton….. o „primblare” la Busteni sau la Bran….

Chiar nu merita sa va   frangeti nervii….

Exista atatea locuri frumoase in Romania……

dsc08712dsc08718

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s