Este noapte si pe langa ferestrele hotelului Comfort nu mai vajaie TIR-urile…..


Asa va fi, se pare, de maine seara, 9 octombrie….. Autostrada „scufundata”,”deraiata”, „prabusita”- asa cum a sarit in sus(si  scris)  si au trecut-o in derizoriu cam toata presa  din Romania,……. revine.

Renaste.

.Cei cca 300 de metri (atatia au fost!)unde solul nu a rezistat, au fost refacuti si  se va circula din nou  fara acea ocolire prin  Saliste si Cunta…. Pantele de la Apold-acolo unde se intampla sa ti se opreasca motorul masinii…asa din senin si…. sa porneasca dupa cateva  minute-trec iara in amintire…..

Cochetul hotel „Comfort” de la Baile Miercurea Sibiului  va  fi cufundat in liniste….Fara  vajaitul aproape continuu al TIR-urilor care treceau in sus si-n jos pe langa el….

Langa hotel se afla restaurantul,   mereu plin…. Calatori de pe cursele ce fac Vestul,TIR-uri cu soferii lor gata de o aventura, sau pur si simplu oameni   ce  se  misca in interiorul tarii cu diverse treburi ……

Restaurantul este unul din cele mai bune din cate am vazut.Ca si hotelul,este unul de tranzit.Ajungi la hotel si te culci repede pentru ca  a doua zi pleci mai departe.Ajungi la restaurant mananci si pleci mai departe pentru ca s-a lasat seara si mai este mult pana  acasa….

Langa restaurant  au rasarit   doua gropi imense.Sunt   destinate viitoarelor piscine de la Baile Miercurea….Bai care    s-au evaporat odata cu privatizarea pe picior,dirijata   si  sub presiune care a avut loc  la noi in anii ’90 si inceputul anilor 2000.

Mancare buna la restaurant.Si servire rapida…. Pe patronul complexului (hotel,restaurant,viitoare piscine) il cheama Liviu Salonti.L-am cunoscut  intr-o seara de  la jumatatea lui august, in acest an.Un om modest,obosit   putin de munca de peste zi…..

Imi spune ca  nu este nici o problema cand se va relua autostrada.De la nodul rutier Cunta pana la Baile Miercurea Sibiului  este cam un  kilometru…..  Faima loculuii s-a dus printre cei ce trec des prin aceste locuri si mai departe de la ei spre cei ce vin prima oara…. Abia se bucura ca   la hotel va fi mai liniste disparand vajaitul TIR-urilor….

Mai spune ca  secretul  restaurantului  este prezenta sotiei lui  acolo de dimineata pana seara tarziu….

Am umblat destul de-a lungul si de-a latul Romaniei si  rar am gasit mancare gustoasa ca   acolo si servire prompta…. Oricat de multa lume ar fi fost in restaurant….

Este noapte si  peste putin timp  pe langa ferestrele hotelului „Comfort” nu se  va mai auzi zgomotul de batoza al TIR-urilor….

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s