Sa te dai deoparte……(din cartea”Unul- bunul celuilalt”)


Sa simti si sa te dai deoparte…..

Sa simti ca nu mai merge…

Sa nu stai precum scaietele  prins cu toti tzepii,  in celalalt…

Ai avut destule semne ca nu te mai vrea, ca  intre voi este o distanta ca de la pamant la luna si totusi….. ramai netulburat(a)…Nu te tulbura nimic….

Stai  tinand cu ghearele  si cu dintii de situatie….

De ciolan, de  rutina,de obisnuita……  dar peste toate, stai ca sa-ti  conservi confortul….

Nu mai conteaza decat confortul…. Te doare undeva,ti se rupe de celalalt, de  sentimentele lui,  de viata  lui interioara/exterioara….. Egoismul tau a atins culmi care te fac fericit….

Confortul tau este   pe primul loc…

Niste bani in plus,mancarea cu care esti asteptat   cand ajungi acasa, amorul fizic   rutinat pe care il  faci  ca un ritual mecanic  prin care iti linistesti hormonii….

Depinde…

Pot fi numai banii…… care-ti dau confortul….  Si singura preocupare este ca  individul care-ti „livreaza” banii sa traiasca  cat mai mult,….nu….,nu din cine stie ce sentiment gingas     venit din iubire sau pur si simplu uman( care iese din    alt veac sub forma unei urme sau ramasite….) ci din calcul… Calcul exact,fara emotie si fara scrupule…. Calcul de   fiinta/animal  care stie ce vrea….

Poate fi    convietuirea in care ai intrat imediat dupa casatorie  ca in „palatul tau”, unde esti si „rege” si „sultan” si de unde iti „extragi”  o data  pe saptamana sau mai rar pe unica  locatara a”haremului” tau…..  cu care faci dragoste….Si nu observi ca   nu mai este dragoste….Pentru ca nu mai ai ochi decat pentru tine si  micile/”marile”,obisnuitele tale placeri….

 

Sa simti si sa te dai deoparte?

Doamne fereste….

Astia pleaca numai cu forta spunandu-le de la obraz ca totul s-a terminat….

Si nici atunci….

 

 

Lasă un comentariu