Melancolia otravita a toamnei


Soarele  bate puternic luminand ziua  care a inceput cum nu se poate mai rau.Frig  sub zero grade,geamurile masinii  acoperite cu un strat destul de gros de gheata…. si  aerul rece care te strange in   haine…. Am zis haine,  nu poate fi vorba de palton dar asa un fel de „geaca”(ce cuvant urat!)   vatuita si matlasata tot trebuie sa o pui pe tine….

Soarele  si toamna coloreaza padurea in acel spectru natural  si totusi  parca pus cu mana…..Ales….Culorile par alese….

Totdeauna toamna vine cu  aceste culori care rasar  pe dealurile din jur,in parcuri  sau in  adunatura de copaci din gradina……..Si pana la urma pe orice deal in orice padure pe unde ajungi sa treci….

…. Aceste culori care toate  bat in ruginiu…. Si odata cu acele culori vine si  tristetea si disperarea….. Culorile  astea ruginite si aerul rece dau  o melancolie parsiva   a fiecarei zile …Melancolie care nu poate fi decat otravita….

Nici o melancolie nu este  din cale afara de reconfortanta dar asta este chiar otravita…. Aduna toate cate sunt: si infrangerile si putinele,o,prea putinele victorii,si iubirile cate nu au fost si  care nu vor mai fi si   ineluctabilul….

Si  usurinta cu care azi suntem   minunati si extraordinari si  dezolarea ca maine poate vom fi la polul opus…..

Toate  se amesteca in aceasta stare speciala,plutesc pe marea melancoliei otravite si nu ne face nici bine,nici rau…. Este o parte din  noi,din viata noastra insirata pe care  o  traim in fiecare an  toamna cu o precizie matematica…

Melancolia otravita nu lipseste la nici o  revenire a toamnei…..O simtim, o traim,  ne scaldam   in ea  cu  pornire  aproape  bolnava…..

Daca ar lipsi ar fi sfarsitul…..

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s