„Cotofene jurnaliste…..”


Expresia-sa recunosc-  dura,suculenta dar adevarata am preluat-o de la domnul Mihai Sora….

Ea   pune eticheta pe multimea de fatuci de pe la televiziuni.In special cele particulare.Cica asa au invatat patronii adica actuali sau fosti carnatari( cei ce fac carnati!) de pe la ce se poarta in vest…. Nimic impotriva fatuci tinere dar cu un bagaj de  talent,scoala si  mai ales citite.Cici e mai greu.Cu cititul.

Amaratele astea de cotofene tin coada sus dar cand deschid gura este jale….

Iti vine sa fugi in pustie. Peste toate ele mai si judeca adica,emit din pieptul bombat judecati de „valoare…”

Cand nu ai valoare vorba altor neaosi care ne asurzesc  urechile deageaba te expui  in public….

Fatucile de pe la televiziuni n-au valoare dar de vina sunt cei ce le-au promovat  acolo..

Miros urat televiziunile de atatea cotofene…..

Imi aduc aminte de  cateva jurnaliste de la TVR de  buna stima  de la  D-na Carmen Dumitrescu la D-na Radulescu  Si peste toate imi aduc aminte de  doamna Ecaterina Oproiu. Doamna Oproiu  vorbea liber avea si carisma si  dictie si mai ales era un om citit  .Cititul asta insemna sa fi asimilat ceva in viata si de pe urma carei asimilare sa poti sa emiti si judecati de valoare…..  Dar doamna Oproiu a disparut de mult  de pe ecrane…. si televizoarele sunt invadate de aceste cotofene jurnaliste(  atat de plastic  stampilate de domnul Sora.!)

Nu inteleg   deloc de ce la televiziuni  nu sunt lasate in prim plan-  de la stiri la reportaje-  femeile frumoase,destepte,inteligente, talentate si mai ales citite    si in stare sa  aiba judecati de valoare. Nu inteleg de ce varsta  este un impediment… Nu inteleg de ce o femeie frumoasa  si cu „restul”  alaturi,  care la patruzeci de ani  sa nu poata sa prezinte un jurnal de stiri.Va asigur ca o vor face liber fara amaratul de prompter  varat sub ochi,ca vor sti sa iasa din orice incurcatura care apare in „live” si vor face jurnalul   atractiv si  cu audienta…. M-am saturat  de cititoarele de prompter care-si etaleaza nurii,  au capul  pustiu si citesc  mai bine sau mai prost ….Iar cand apare o  pana la prompter sunt efectiv in aer….

Veti spune ca trebuie sa incurajam tineretul…O, sigur….dar  o tanara poate sa culeaga stiri adica sa le relateze nud,alb fara judecati de valoare un eveniment,poate  ajuta in redactie la   alcatuirea unui jurnal,etc…Si abia apoi dupa   ceva vreme daca  sunt capabile(si au  adunat ceva  valoare adaugata sa  apara la pupitru….La noi este invers….. Ca totdeauna cand  punem „botul” la toate  tampeniile (si nu la partile bune) ale vestului….

Ca asa -cica- este  trend-ul….

Cine dracu stabileste directia,orientarea??

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s