Te uita cum ninge-n noiembrie….


Fulgi  micuti, strepeziti,ingreunati de apa cad din cerul plumburiu…. A inceput sa ninga, aerul sa miroase altfel si toate par a iarna.sau prevestirea iernii…. Zapada nu se pune pe asfaltul inca umed….Zapada este  insa  asternuta pe colinele, pana azi dimineata verzi, din jurul orasului…Fulgi care cad  cu o oarecare incetineala, usor mirati de intalnirea cu orasul,colinele si copacii spanzurati in aer….

Ninge la jumatatea lui noiembrie si celelalte par departe…. Si vara si  Ocna Sibiului,si Transalpina (acum   cu un covor de alb intins temeinic pe asfalt) si  manastirea Rameti inghesuita intre fulgii care cad si Cheile Ponorului…. si  cochetul restaurant de la Baile Miercurea Sibiului si  limonada rece si acra    de la Castel 2000 si autostrada scapata de    ocolirea  Saliste-Cunta…… si Sibiul……

Ninge si  fulgii strepeziti de apa  cad  nehotaratiu si lipsiti  de gratie, pe pamant….Fie el ce o fi:asfalt,coline  pana ieri verzi sau  cenusiul de granit al muntilor…..

Sunt mai batran sau acelasi in aceasta prevestire a iernii care vine …. Pe  voi,poate, va intinereste zapada prima a lui noiembrie…… Si prevestirea iernii care aduce  in suflete  sarbatoarea nasterii Domnului…. Pe mine ma face mai tanar  doar asteptarea  primaverii…..

Toate sunt la fel,toate sunt altfel….. Este bine sa ma asacultati,sa nu luati in seama ce  simt eu…. Trebuie sa incercati sa  simtiti trecerea catre iarna…. Ea vine acum la jumatatea lui noiembrie….Pana la primavara toate vor fi altfel……

Numai iubirea ramane la fel…Pe ea nu o  stramuta,nu o schimba nici fulgii de zapada nici razele   soarelui de iulie….

Iubirea ramana daca este iubire….

Daca nu, intra in lada de gunoi  a micii voastre istorii……. ca si un dans de vara…….

Eu n-am dansat, nu dansez numai o vara……

Eu dansez…..in fiecare clipa anotimp dupa anotimp…..

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s