Cazul Hidroelectrica si „baietii destepti din energie” care pierd totul


Hidrolectrica, compania de stat care   are in patrimoniu   si administreaza   toate centralele  hidroelectrice din tara-un bun extraordinar al Romaniei- a intrat la un moment dat in insolventa….. Cauza era  aceeasi ca la mai toate companiile de stat: Una din  cele mai reprezentative unitati industrial-economice a Romaniei devenise -ca si altele- doar o vaca de muls pentru toti  potentatii  tarii(mai mici sau mai mari).si toti trageau cu disperare si lacomie de tzatzele ei……. Supravegherea si adminstrarea   companiei Hidroelectrica a fost incredintata companiei Euro-Insol care se ocupa cu   acest domeniu extrem de important si delicat  …Unde(ma refer la  domeniul insolventelor) daca nu esti profesionist adevarat si dedicat muncii tale,  ci unul pus pe „afaceri’ poti foarte usor sa inclini balanta intr-o parte,  sa ajungi la   falimentul  firmei pe care  supraveghezi si…… sa-ti fie bine…. Nici dracu nu   poate dovedi ca n-ai fost de „buna credinta” si nu ti-ai dat tot interesul …dar nu s-a mai putut…Era prea tarziu,piata este cum este,etc,etc,etc… Hidroelectrica a vut parte de un profesionist care se afla la conducerea firmei de insolventa Euro-Insol… Numele  lui este  Remus Borza…. Si Remus Borza-un profesionist,un ins destept, inteligent dar toate aceste atribute sunt puse in  slujba interesului  public,general- a reusit sa scoata   compania Hidroelecytrica din insolventa…Multi nu se asteptau,multi au dorit sa nu reuseasca…. Sigur, a taiat in carne vie dar nu a „daramat’ nici o hidrocentrala din Romania…… Atentie,nu a daramat nici o hidrocentrala din Romania si a a vandut   echipamentele la „fier vechi”…..

Printre altele  Remuis Borza a  cerut oficial un onorariu substantial pentru casa lui de insolventa…. de ordinul a  unor milioane de euro dar sub numarul de degete a unei mani….,care se platea in cazul reusitei….adica a scoaterii din inso0lventa a hidroelectrica….
Multi s-au mirat,multi si-au zambit in barba,multi l-au injurat…..

Printre cei  „taiati” au fost si „baietii destepti din energie”….. care s-au trezit    interzisi  de la „tzatzele”  maicii  Hidroelectrica…. „Baietii destepti din energie” sunt acea  grupare alcatuita numai din  insi in buna relatie cu politicul( ce dirijeaza), care se ocupau cu tranzactionarea energiei electrice produse de  Hidroelectrica… O cumparau de la Hidroelectrica  mult sub pretul pietii si o vi8ndeau in jurul acestui pret…de aici  obtinea unor profituri  mari….. ca sa nu zic fabuloase…Nu aveai nevoie de personal mult,un sediu care era de obicei un apartament,cateva calculatoare si ….relatia…..  Borza le-a   anulat contractele invocand  clauza de forta majora….  evident ca „baietii destepti ” nu s-au lasat si au actionat in Justitie pe Hidroelectrica si Borza…. Acum in 2016(actiunea ainceput in 2011-2012) Curtea de Apel a respins irevocabil recursurile  formulate de „baietii destepti…..”

Iata comunicatul Euro-Insol:

„Chiar dacă Hidroelectrica a ieşit din insolvenţă în iunie 2016, nu toate litigiile pornite acum 4 ani s-au finalizat. În toată această perioada de timp băieţii deştepţi ne-au chemat în judecată în peste 150 de dosare. Miza era enormă: 1 miliard de euro câştigaţi de Energy Holding, EFT România, EFT AG, Alpiq Romenergie şi Alpiq Romindustrie în perioada 2006-2012, şi încă 1 miliard de euro pe care l-ar fi câştigat până în 2019, dată la care expirau contractele, dacă Euro Insol nu le-ar fi denunţat în toamna lui 2012. Şi cei doi contractori ai Hidroelectrica pe lucrări de retehnologizare Andritz Hydro şi Voith Hydro Holding au câştigat pe contracte cu încredinţare directă aproape 1 miliard de euro pe lucrări supraevaluate şi discutabile din punct de vedere tehnic. După ce au pierdut toate aceste litigii în instanţele naţionale unde au cerut daune de 600 milioane de euro, băieţii deştepţi ne târăsc mai nou la instanţele arbitrale de la Washington, Paris sau Geneva cerându-ne daune de sute de milioane de euro, în condiţiile în care contractele lor au fost denunţate şi declarate ilegale nu doar de Euro Insol cât şi de către ANAF, Curtea de Conturi, Parchete, Instanţe şi mai nou Consiliul Concurenţei. E o vorbă în popor, tot hoţul strigă hoţul” (sursa:http://www.cotidianul.ro/hidroelectrica-a-castigat-din-nou-in-fata-fostilor-baieti-destepti-din-energie-291152/

Cred ca este cazul sa  fie pus punct.

Si atat!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s