Clestele rusesc?


Hotnews prezinta o analiza a situatiei geopolitice din Europa centrala si estica   insotita de harta pe care o reproducem(actualizata dupa ultimile evolutii politice din zona-alegerile din Moldova si Bulgaria).

Conform  analizei Hotnews,Romania  ar fi inconjurat/prinsa intr-un cleste   rusesc…. In sensul ca  sefii de stat sau de guvern a tarilor  din jurul Romaniei ar avea simpatrii rusesti si ca unele tari ar fi chiar intrate intr-o zona(discreta) de influenta ruseasca…  Harta pare sugestiva si este la prima vedere spectaculoasa…. si  datatoare de temeri…Mai mari sau mai mici…..  In ce ma priveste vad mai degraba Ucraina intrata bine in zona de influenta ruseasca (exceptie vestul Ucrainei mereu  zbarlit si cu gandul la ceea ce a fost candva-totul in jurul Lvov-ului) decat sa zicem Ungaria…. Ungaria sub Orban pare mai degraba  apropiata de ceea ce va deveni politica  SUA in timpul  presedintiei Trump…. Nici Cehia nu pare a fi  o aliata a Moscovei iar „iesirile” presedintelui Milos   Zeman par mai degraba contra birocaticei si anchilozatei UE decat    o apropiere de Rusia…. In Bulgaria lucrurile mi se par asa cum   sunt prezentate de  Hotnews….CazulSerbiei este unul special si sarbii nu pot uita „revansa”  luat de Germania  in anii ’90 contra Iugoslaviei.In fond (in majoritate referirile  sau apropierile sunt de natura economica!) de ce Germania nu ar trebui considerata apropiata Rusiei.Un sir lung de fapte sau declaratii  conduc spre acest lucru……

Si Romania? Sa binecuvantam  locul, zona unde  traim si mai ales sa stim sa ne jucam aceasta carte….. Care nu mai este (doar)a  UE ci a  SUA…..Cu ajutorul  altora cred ca ai nostri  conducatori si clasa politica aleg drumul bun…..

 

image-2016-11-14-21414164-0-romania-inconjurata-tari-pro-ruse

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s