Dincolo de poduri de flori si sentimentalisme.De ce a castigat Dodon in Moldova


Un observator  la recentele alegeri prezidentiale  din Moldova ofera o explicatie  directa si care intrece intortocheatele analize pana la urma de doi bani ale specialistilor.O explicatie simpla si cred eu  destul de exacta. Este un gagauz,Dmitri Mitioglu ,are 30 de ani  si vorbeste destul de greu romaneste:

<“Eu prefer spre est, nu spre vest. De ce? Noi avem o relație comercială bună cu Rusia, tradițională, în Uniunea Europeană sunt prea multe reguli, e mai greu să ducem mărfuri acolo. Adică e bine să fim un stat independent și să avem relații și cu Rusia și cu UE, dar cu Rusia e mai ușor”. Dmitri mai are un argument pentru care nu votează cu candidații pro-europeni: “Ei numa’ se dau pro-europeni, dar de fapt au furat cât au fost la guvernare. Miliardu’, știți?”. S-a referit, desigur, la frauda de un miliard de dolari constând în împrumuturi de la trei bănci moldovenești, bani nereturnați. În acest caz, fostul premier Vlad Filat a fost condamnat la nouă ani de închisoare.>

(sursa:http://www.romanialibera.ro/special/reportaje/corespondenta-speciala-de-la-chisinau–ziua-in-care-iarna-ruseasca-a-batut-spre-moldova–alegator-dodon–comertul-cu-rusia-e-mai-usor-432875)

Viata este  o prada pentru cei multi,povestile sunt numai povesti…….

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s