Maghiarii „imaculati” si „asupritorul” roman.Semnale din presa


Dan Tapalaga intr-un excelent editorial  pe Hotnews,despre auto-victimizarea liderilor politici ai UDMR:

„Sigur, avem destui politicieni romani care fac infinit mai mult rau, incercand sa demoleze dupa fiecare ancheta mai sonora institutii – cheie din stat. Din acest punct de vedere, politicienii maghiari s-au romanizat perfect. Manifesta acelasi dispret fata de lege si justitie ca politicienii verzi ca bradul. Chiar nu mai vad nici o diferenta intre Dragnea, Tariceanu, Basescu sau Kelemen Hunor cand vine vorba de tehnica discreditarii justitiei.

HotNews.ro a inventariat cazurile de solidarizare cu cei anchetati. Practic, liderii maghiari resping din start orice ancheta si avem deja un lung sir de exemple, nu simple cazuri izolate. Primari sau viceprimari, presedinti sau vicepresedinti de consilii judetene, parlamentari anchetati sau trimisi in judecata se bucura de sustinerea neconditionata a liderilor UDMR inca de la debutul anchetei. 

Acestia protesteaza, denunta presupuse abuzuri si acuza autoritatile romane de persecutie etnica prin intermediul institutiilor de forta fara a prezenta insa nici cea mai mica proba in sprijinul acestor alegatii. HotNews.ro l-a intrebat pe presedintele executiv al Uniunii, Kovacs Peter, daca au sesizat vreodata inspectia judiciara a CSM pentru a solicita pe cale institutionala investigarea pretinselor abuzuri. N-au facut-o niciodata. Intrebat daca exista anchete justificate impotriva unor lideri maghiari, Kovacs Peter a raspuns sec: NU.

Bun, de aici incolo nu mai vorbim de buna – credinta. Adica liderii maghiari din administratie sunt imaculati, intangibili, se bucura de impunitate pe criterii etnice? Nu pot fi nici macar chestionati, intrebati de sanatate? Atentie, nu vorbim inca de condamnari ci de anchete la care sunt supusi, har Domnului, o groaza de lideri romani din politica si administratie – aproape toti.

A prezuma din start ca toate, dar absolut toate anchetele nu reprezinta nimic altceva decat tentative de intimidare regizate de autoritatile romanesti impotriva politicienilor maghiari reprezinta un abuz in sine.  A apela mereu la tactica victimizarii cu fiecare dosar deschis impotriva unui maghiar angajat in administratia romaneasca echivaleaza cu un soi de imunitate etnica pe care liderii UDMR o invoca in mod de-a dreptul scandalos. Nici nu se mai obosesc sa-si probeze sustinerile, ci repeta papagaliceste de cate ori sunt anchetati ca, in realitate, ii persecuta romanii. Mania persecutiei se manifesta, cum spuneam, si la romani dar cu alte scenarii.

Comportamentul politicienilor maghiari prezinta insa un risc suplimentar. Ei nu contribuie doar la adancirea neincrederii in institutii si justitie, ci alimenteaza tensiunile inter-entice. Or, in actualul context, demersul lor echivaleaza cu amorsarea unei bombe cu ceas. A le spune etnicilor maghiari zi de zi, ceas de ceas, ca autoritatile romanesti ii vaneaza ca pe iepuri cu institutiile de forta, ii supravegheaza si urmaresc mai rau ca pe teroristi este total lipsit de responsabilitate. „

Tot textul aici:http://www.hotnews.ro/stiri-opinii-21417566-maghiarii-imaculati-imunitatea-etnica.htm

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s