Gala „Scriitorul anului” la Iasi. Actuala Conducere a TVR nu respecta/sprijina cartea……Rusinos…..!


Cel mai important eveniment literar al anului 2016 a avut loc,la inceputul lunii noiembrie, la Iasi…. A fost decernat  titlul de scriitor al anului 2016, in cadrul unei gale care a adunat acolo floarea lleteraturii romane…. Scruiitorul Mircea Mihaies profesor la Universitatea  de Vest din Timisoara a  castigat premiul/titlul  pentru  pentru volumul Ulysses, 732. Romanul romanului (Editura Polirom);   Cartea lui Mihaies  este una extraordinara , un roman despre unul din marile romane ale acestei lumi:„Ulysses” de James Joyce….  Gala este in principal Initiativa Uniunii Scriitorilor  din Romania.Timp de un an au fost alesi scriitorii lunii in curs iar la final dintre acestia, scriitorul anului….

Mai jos   vedeti afisul Galei si  asta ca sa va faceti idee despre cine au fost scriitorii lunii sio dintre cine s-a ales scriitorul anului…

scriitorii-anului-2016-e1477914155352

Evenimentul nu a fost reflectat de TVR…

De cele particulare/comerciale nu are rost sa mai amintim….

TVR isi plange de mila in aceste zile ca taxa radio -TV tocmai este pe cale a fi anulata in baza unei legi adoptate de Parlament si ca astfel este pusa in pericol sa nu mai poata indeplini m isiunea  de a sprijini cultura respctiv ,sigur,si cartea….

Orice alta tara ar fi facut din Gala de la Iasi un eveniment….

Noi,nu….Si televixiunea nationala era datoare sa  reflecte acest eveniment….

Aici nu vorbim de sinistrele personaje al capitalismului de stat in care traim … si care aduc….nenorocita de „audienta”….

Aici vorbim de valori de cultura….

Cata ipocrizie la TVR!

 

 

TVR a renuntat din aceasta toamna la emisiunea ‘Cartea de de toate zilele”.  Moldoveanca Irina Radu(venita de la Iasi la Bucuresti) si ajunsa acum  Presedinte-Director General a TVR a anunta  ritos:”Cartea cea de toate zilele”  nu este o prioritate pentru TVR 2…. Emisiunea avea un sponsor care acoperea parte din cheltuieli, se difuza de patru ori pe saptamana,avea o durata de cinci minute si in fiecare emisiune se prezenta cate o carte…Era un excelent serviciu facut celor atrasi sau  indiferenti de carte….Cu urmari  ce se vor vedea in timp…..

Cata(si mai multa!) ipocrizie!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s