Remus Borza si „Hidroelectrica”


Am mai scris dar revin asupra „experimentului” facut de Remus Borza cu „Hidroelectrica”, compania care aduna sub acelasi acoperis si in proprietatea statului   centralele hidroelectrice din tara.De la Portile de Fier la Bica, la Arges-Vidraru la Tarnita si cele din Muntii Sebesului,etc…. Am fost totdeauna contra privatizarii pe „picior”, facuta la ordin,  a companiilor romanesti….Dupa sloganul idiot ca statul este un manager prost…..rau,,dezorganizat si bun de furat…. Remus Borza are 43 de ani ,nascut in Maramures si  chipul lui imi aduce aminte de  atatia mari ardeleni   din istoria acestui tinut care este Ardealul…….. Il las sa ne spuna ce a facut la „Hidroelectrica:

„Misiunea mea la Hidroelectrica s-a incheiat in urma cu mai bine de 4 luni, in 2012 am preluat cea mai indatorata companie din Romania, cu peste 1mld de euro creante.  In mai putin de 4 ani de zile am reusit o performanta unica.  Am preluat o companie pe pierderi de 170 mld de euro, in 2016 am redat-o statului si tarii ca o companie profitabila, asta inseamna anual un profit de 500 milioane de euro din exploatare.  Am preluat-o in 2012 cu o trezorerie neta negativa de 763 de milioane de lei si am lasat-o cu 1.8 mld de lei in conturile societatii.  Performanta unica in lume, o societate in insolventa a reusit sa plateasca dividende.  A platit in 3 ani de insolventa 1.6 mld de lei, in timp ce din 2000 pana in 2012 a reusit sa plateasca dividende de doar 32 de milioane de lei.  Insolventa Hidroelectrica a devenit un model aspirational nu doar pentru companii ale statului, cat si pentru companii private.  Acest lucru ma onoreaza si ma bucura”

Si   legat de managementul  companiilor de stat:

„Am spus de la inceput ca insolventa Hidroelectrica va face istorie.  Cred ca suntem cu totii de acord ca a facut si continua sa faca.  A aratat ca si companiile statului pot sa genereze stabilitate si profit, daca sunt administrate corect, daca managementul acestor companii este incredintat unor oameni recomandati de competente profesionale, de moralitate si capabilitati manageriale.  Daca vom politiza la infinit managementul companiilor de stat, cred ca le vom condamna la faliment, la arierate si la somaj”

sursa  citate:http://www.transilvania365.ro/remus-borza-omul-anului-in-energie-video-foto/

Ma intrenb-sigur in van acum- ce insemna PETROM  daca ajungea pe mana lui Remus Borza si nu la austriecii de la OMW?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s