„Intotdeauana am votat contra interesului meu”


Constatarea din titlu apartine unui prieten de al meu.Unul dintre putinii pe care-i am.In viata n-ai prieteni multi.Este total aiurea sa-i numesti prieteni  pe niste colegi,cunostinte, amici…

Prietenul meu constata cele de mai sus,   intr-o seara din urma,evident mahnit ca  la aceste alegeri  nu reuseste sa gaseasca   formatiunea  cu care voteaza….Sunt convins  insa ca merge la vot si ca va vota….Asa a facut-o tot timpul,asa  procedeaza  oamenii care cred in democratie.Sa stai pe marginea santului si sa  scuipi seminte  timp de patru ani pana la urmatoarele alegeri este o  apucatura balcanica,orientala,nepotrivita….

Prietenul meu este un om de dreapta in sensul exact si corect al cuvantului si nu   „fan” al unor partide care si-au lipit de-a lungul celor 26 de ani aceast  simbol….. A votat totdeauna cu dreapta(sau cu partidele   care si-au lipit  aceasta eticheta). Stia ca(partidele) nu sunt de dreapta dar nu  avea de ales sau a ales intre doua rele…. A avut functii de conducere(pe meritele lui profesionale) si de fiecare data a  trebuit sa suporte   nesiguranta la locul de munca.Functia lui- intr-un domeniu absolut tehnic,de importanta- era mereu vanata de   partidele care erau la putere….Cand au fost cei de dreapta  a trebuit sa faca echilibristica(fara compromisuri!) ca sa se mentina…..

.Expertiza lui profesionala era in afara politicii si cei de stanga(asa cum sunt ei!) nu l-au schmbat…. Cei de dreapta au fost gata-gata sa-l schimbe cu lipitorii de afise   din campania electorala care primesc sinecura, posturi de sefi!…… Si chiar l-au schimbat catre final…….

Dincolo de toate astea prietenul meu a continuat sa voteze dreapta…. Contra interesului lui(personal!)…….

A continuat sa voteze dreapta(o dreapta la fel de corupta ca si partea stanga…..)

Dar   felul lui de a fi ,gandirea lui era,numai de dreapta!

Asaa fost de cand il stiu….. Si-l stiu demult…..

Putea sa mai adauge un vot la cei din stanga si era mai aproape   de  certitudinea ca scaunul de director nu-i va fi periclitat….

A votat numai dreapta pentru ca a sta a  fost invatat si asta a crezut din tinerete si pana acum….

Suportand orice consecinte….

Si contra interesului personal…..

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s