Ce a promis PSD la alegerile din 11.12.16


Ziarul „Adevarul” publica o prezentare in detaliu a programului de guvernare cu care PSD a „luat” fata alegatorilor la alegerile parlamentare din acest an.

Lapte si  miere pe capul Romaniei….

As vrea ca macar 50% din acest program sa  fie indeplinit……

Ma tem ca nu vor fi  fi nici jumatate din cele 50 de procente….  Una din marile calitati ale romanilor este uitarea.  Ne inflacaram brusc  in fata promisiunilor,apoi uitam pentru ca vin alte promisiuni si  asa din promisiune in promisiune si tot uitand, ajungem la „victoria” finala….

In program  sunt prevazute  mariri de pensii si salarii,scutiri de impozite   alarmant de    „frumoase”, autostrazi……

Va  aduceti aminte de tristul bilant al guvernarii Ponta care a inceput in  2012 si s-a incheiat in 2015, dupa   nenorocita de noapte de la Colectiv? Va mai aduceti aminte de „marile proiecte”   de autostrazi  „zamislite” sub coordonarea lui Dan Sova,de inaugurarea pe picior si in scop electoral a portiunii de autostrada Sibiu-Sebes  care  s-a „surpat”,crapat in scurt timp…. Realizarile guvernului Ponta sunt   minuscule…… Si totusi din 40% dintre romanii prezenti la vot ,45 la suta   au  uitat de toate si  au votat PSD…. Va mai aduceti aminte de esuta incercare de regionalizare  coordonata de Liviu Dragnea….care se cere acum prim ministru? Sigur, Iohannis  n-ar alternativa si va incredinta lui Dragnea  formarea guvernului dar pe seama  cui se deconteaza toate astea….  Uituc romanul  nu-si pune astfel de intrebari…. Uitrea il ajuta sa fie mereu cu mintea proaspata si neobosita…. Decontul este semnat de toti  romanii…. nu doar de cei   45% din cei 40% …….

„Adevarul”  despre promisiunile PSD:

„Salarii şi pensii mărite

În programul economic al PSD este prevăzut înfiinţarea primului Fond Suveran de Dezvoltare  şi Investiţii al României (FDSI), care ar strânge circa 45 de miliarde de lei din participaţiunile pe care statul le mai deţine la 200 de companii profitabile. PSD arată că FDSI va fi sursă de finanţare pentru cele mai mari investiţii pe care le au în vedere social-democraţii în următorii patru ani. Printre măsurile promise de PSD se află creşterea salariului minim brut de la 1.250 lei la 1.750, până în 2020, şi creşterea punctului de pensie de la 871,1 lei la 1.400, tot până în 2020. Impozitul pe venit ar scădea de la 16 % (2016) la 0 %, la 1 ianuarie 2018, pentru salariaţii care au minimum 2.000 de lei brut pe lună şi de la 16 % la 10 % pentru cei cu un salariu brut lunar de 2.000 lei. Şi pentru pensionarii care au mai puţin de 2.000 de lei brut pe lună ar urma să fie eliminat impozitul pe venit de la 1 ianuarie 2017 şi redus de la 16% până la 10 % pentru cei care depăşesc 2.000 de lei brut pe lună. Aceste măsuri sunt însoţite şi de scăderi sau eliminări preconizate ale contribuţiilor (CAS, CASS, şomaj, concedii, etc.), iar pensionarii să nu mai plătească contribuţiile la sănătate. Nu vor mai plati impozit pe venit din 2018 nici cabinetele individuale, PFA, DDA, medicii, artiştii, scriitorii, jurnaliştii, notarii, contabilii care au venituri din activităţi independente de până la 24.000 lei anual.

Peste jumătate din taxe eliminate

În ceea ce priveşte fiscalitatea, PSD a propus mai multe măsuri de relaxare fiscală, prin reducerea de taxe nefiscale. PSD a reuşit să treacă în Parlament proiectul prin care se elimină 102 taxe nefiscale, asupra căruia urmează să se pronunţe Curtea Constituţională (CCR). Dragnea spune că se va ajunge la „reducerea la jumătate a numărului de taxe de la 1 ianuarie 2018“. În acest sens, social-democraţii au promis că, până la 31 martie 2017, vor termina de numărat toate taxele din România, pe care le vor publica în „Nomenclatorul tuturor taxelor“. PSD spune că va strânge şi toate actele normative din domeniul administrativ şi din domeniul economic în două coduri: Codul Economic şi  Codul Administrativ. Social-democraţii susţin că vor prezenta ambele culegeri de legi la o lună de la formarea Guvernului, le va adopta până în luna iulie a anului viitor, urmând ca ambele să intre în vigoare la 1 ianuarie 2018.

Investiţii în infrastructură.

Repetenţi  la capitolul autostrăzi în Guvernul Ponta, social-democraţii susţin că vor construi nu mai puţin de cinci autostrăzi în România, fără a da însă un termen de finalizare: Constanţa – Nădlac, Bucureşti – Iaşi, Ploieşti – Braşov – Târgu Mureş – Borş, Piteşti – Craiova şi Târgu Mureş – Iaşi.

Cel mai mare spital din România

PSD promite, în programul de guvernare, construirea unui complex medical, „Spitalul republican „Carol Davila“, care, pe lângă spitalul propriu-zis, va cuprinde, printre altele, o Universitate de Medicină şi Farmacie, o zonă rezidenţială pentru personalul medical, hoteluri pentru însoţitorii personalului medical, terenuri de sport, parc, zonă de agrement, creşă şi grădiniţă. Investiţia se apropie de un miliard de euro, bani care vor proveni din Fondul Suveran de Investiţii.  Pe lângă gigantul spital din Bucureşti, PSD spune că vor reuşi şi construirea a nouă spitale regionale, deşi în guvernarea Ponta nu au reuşit ridicarea nici măcar a unui spital. Tot în programul de guvernare, PSD mai promite creşterea veniturilor pentru tot personalul medical, impozitul pe venit fiind zero pentru fiecare medic, indiferent de nivelul salariului. Tot în proramul de guvernare, PSD mai promite creşterea veniturilor pentru tot personalul medical, impozitul pe venit fiind zero pentru fiecare medic, indiferent de nivelul salariului.

Cu 1 leu deschizi o firmă

În programul de guvernare dedicat tinerilor, PSD promite că o firmă va putea fi înfiinţată gratuit într-o singură zi, având un leu capital social. PSD arată că 10.000 de start-up-uri vor fi finanţate în fiecare an de Guvern, cu sume ce pot ajunge până la 200.000 de lei pentru un proiect. Potrivit proiectului de guvernare pentru mediu şi Turism, 290 de milioane de euro vor fi cheltuiţi de PSD pentru împădurirea a 50.000 de hectare de teren şi alte 600 de milioane de euro pentru lucrări de amenajare contra inundaţiilor şi pentru amenajarea plajelor.

Subvenţii în avans pentru fermieri.

Pentru că Guvernul Cioloş nu a reuşit să plătească la timp subvenţiile pentru fermieri,  PSD a propus în programul de guvernare ca legea să precizeze faptul că subvenţiile pentru fermieri vor fi plătite la 15 octombrie în avans, iar restul să fie plată regulară 1 decembrie – 31 martie. Ce promite PSD pentru fermieri în programul de guvernare: 1. Eliminarea impozitului pe terenuri agricole lucrate, începând cu 2018 2. Impozit zero pentru tractoare, utilaje agricole, începând cu 2018 3. Cadastrarea tuturor terenurilor agricole până în 2020, de către stat

Justiţie.

PSD nu prevede în programul de guvernare o lege a răspunderii magistraţilor, ci una de responsabilizare a magistraţilor. De asemenea, PSD nu a vorbit nimic de modificarea legislaţiei penale în programul de guvernare. În proiectul de buget, Justiţia are cea mai mică creştere de fonduri.”  

Citeste mai mult: adev.ro/oi2yuy

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s