Cateva intrebari intr-o seara de iarna.ACTUALIZARE


Cu numai  39,5 % prezenta la vot dintr-un total de peste 18 milipoane de alegatori  te intrebi ce este  cu aceste alegeri parlamentare din decembrie…?Democratia sau sistemul democratic isi umfla pieptul si zice ca totul este legal….Decizia  majoritatii prezente la vot  este suverana. Ceilalti(care nu s-au prezentat la alegeri  anuntate din vreme) n-au decat sa chibiteze pe marginea santului…. A fost decizia lor sa nu se prezinte….

La fel te intrebi cum a crescut distanta dintre PSD si PNL…. in  cca doua luni….. De la  22%  acum PNL la  in jurul a 30 % atunci PNL…

USR este o biata nuca  care a  alergat, a trecut linia de sosire si….. PMP lui Basescu a suferit de prea puternica personalitate a fostului sef de stat. Traian Basescu n-a fost invins  nici de sistem,nici de…..   ceilalti in aceste alegeri…Ce bucurie,ce veselie,ce paine de mencat ar fi fost  pentru toti guristii si analistii de la televiziuni daca PMP nu intra in Parlament…. Dar nu ma ocup azi de PMP si Traian Basescu…..

In Caransebes, orasul asezat la rascrucea a patru drumuri nationale si la marginea Banatului de munte, PNL a castigat alegerile locale. Primar a fost ales fara probleme un candidat tanar sustinut de fostul primar (in cel putin doua mandate ) Marcel Vela. Vela  a  candidat la alegerile parlamentare  si a obtinut- in extremis- un mandat de senator din partea PNL…. Ma intreb ce s-a intamplat cu  locuitorii din Caransebes care au votat in vara  majoritar pentru PNL (daca Vela candida la postul de primar castiga fluierand!) si alegerile de acum…. Adaug ca Marcel Vela este  seful filialei judetene PNL- Caras-Severin,ca a avut realizari notabile in  orasul pe care l-a pastorit si nu are din cate stiu acuzatii de coruptie sau vreun dosar  penal pe rol. Filiala PNL-Caras-Severin a obtinut(totusi) procente bune   peste media  PNL pe tara.

Aud si intreb de o comuna din Bihor unde primarul PNL  a fost ales cu 85% la locale si acum a castigat PSD….

Ma intreb in sfarsit daca nu ar fi util de a se vedea  lista localitatilor unde au fost alesi primari din partea PNL si   scorurile intregistrate la parlamentare…. Cineva care are rabdare si acces la   informatii poate ar ajunge la ceva concluzii….

N-am chef, nu suport scenarita dar sunt cam multe intrebari…. Dincolo de faptul ca  Gorghiu a fost un slab presedinte de partid, ca Falca a facut si nu a facut campanie electorala….  Cu mici exceptii PNL a avut o lista de candidati notabila….

Ma intreb daca a  mai fost ceva(si cum?)  care a demobilizat in ultimile doua luni electoratul PNL?

ACTUALIZARE: Hotnews a publicat harta localitatilor(oras si comune) si cine a castigat(aici:http://www.hotnews.ro/stiri-alegeri_parlamentare_2016-21470229-harta-interactiva-rezultatele-alegerilor-parlamentare-fiecare-localitate-din-romania-cum-impartit-voturile-principalelor-partide-orasele-comunele-din-tara.htm). Un ajutor pentru cine vrea sa  traga ceva concluzii   pornind de la intrebarea mea de mai sus……

Lasă un comentariu