Nici un acasa ……(din cartea „Unul-bunul celuilalt”)


 

Ninge feeric, piata este luminata cu zeci de mii de becuri colorate si trec agale prin fata  chioscurile stil cabana,din lemn peste care s-a tras o vopsea de un maro respingator.Lume  cat sa dea senzatia ca   nu este chiar pustiu….. Trecatorii se opresc la cate un chiosc cu dulciuri sau mezeluri,  se uita la produse si apoi la preturi care sunt mari,mai mari decat la o alimentara sau cofetarie obisnuita.Te caut,nu-i nimeni si ramane pana la urma semnul discret  de salut facut de tine,  inconjurata si supraveheta fiind de  atatea perechi de ochi ….. O fluturare de mana discreta, un suras trist si atat…..

Trecatorii sunt infofoliti in haine calduroase,mai fiecare are gluga  trasa pe cap,trec aproape absent prin piata care  se vrea in artmosfera de sarbatoare si de fapt nu este nici o sarbatoare….

Undeva in aer ar trebui sa  pluteasca  asteptarea sarbatorii si  nu gasesc niciunde asteptarea…Poate pentru ca  nu  astept nimic….

Te caut, simt/stiu ca  ar trebui sa fi undeva in jur si nu dau de tine…

Ninge,cateodata  parca  alene, altadata fulgii se reped cu dusmanie spre pamant si constat ca  n-am nici un acasa…

Sau singurul acasa  sunt eu…. Pe unde trec,pe unde ma invart  port cu mine  acel acasa care nu mai tine de un loc,de un spatiu…Sa ajung atat de orgolios, de batran si de al dracului incat sa  cred ca singurul acasa care a mai ramas  sunt eu…..

Ninge,seara si  undeva   departe se  pregateste vestirea….

Altadata frematam si traiam asteptarea…. Nu sarbatoarea in sine care este doar o zi,prima zi de dupa post…….. Acum  nu  simt nici macar asteptarea….,

Te caut stiu ca esti aproape,stiu pe de o parte  ca esti cu mine,nelinistita si in starea aceea speciala, dupa cum stiu,pe de alta parte, ca esti  prinsa intr-o mie de chingi care te impresoara si nu te lasa sa respiri asa cum vrei…. Chingi care cine stie daca se vor rupe vreodata…..

 

E seara,ninge feeric  si-n mintea celor  fericiti   se  pregateste vestirea….

 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s