Extraordinara Nora Iuga despre alegerile parlamentare 2016


 Nora Iuga(85 ani) este  scriitoare….Una care odata cu inaintarea in varsta a devenit una dintre personalitatile importante ale literaturii romane,un mare scriitor…….De la Vasile Voiculescu n-am mai vazut asa resurectie,revenire sau devenire..… Care la o varsta, pur si simplu explodeaza sarind direct pe primele trepte ale literaturii contemporane….

De o luciditate si o capacitate de analiza feroce ,Nora Iuga reuseste in cateva randuri sa faca sinteza a ceea ce a fost in alegerile parlamentare de la 11 decembrie  2016 si sa vada viitorul…. Exceptionala scriitoare a reusit  in cateva randuri de analiza rece sa  vada trecutul si sa  arate viitorul…. trimitand la cosul de gunoi pe toti „analistii”patriei care se dau seara de seara de ceasul……. „analizei” la televiziuni….

Multumesc revisteiObservator Cultural….. Voi prelua intregral  textul  Norei Iuga…

„Lucrurile nu se sfîrșesc aici

Nu știu ce forță ocultă a propulsat un partid improvizat, fără nici o bază strategică și deci fără nici o credibilitate – USR –, ca să dea lovitura de grație PNL-ului, ascunzîndu‑și incompetența sub pancarta cu numele Cioloș, singurul premier care ne-ar fi putut scoate, în sfîrșit, la lumină, acum victimizat, pur și simplu, de această monstruoasă urzeală. Iată, îl văd pe ecran pe „distinsul“ intelectual și scriitor, reputat om de televiziune, Octavian Hoandră, spunînd că un Partid, ca să se impună, are nevoie de oameni competenți și charismatici, ceea ce n-a avut PNL. Oare aceste calități îl caracterizează pe Nicușor Dan sau chiar pe eminența cenușie Dragnea? Ernst Jünger spunea undeva, în romanul Eumeswill: „Nu există libertate, acolo unde există libertatea presei!“. Derutantă afirmație, nu? Chiar riscantă! Dar riscurile se pare că pîndesc din multe părți. Oare domnul Băsescu, cu mintea lui ascuțiță ca un șiș, va sta cu mîinile în sîn? Nu-i fac și lui liberalii reformați cu ochiul? Cum se vor smulge liberalii adevărați din plasa păianjenului?”(http://www.observatorcultural.ro/articol/lucrurile-nu-se-sfirsesc-aici/)

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s