Ankara,un fel de Sarajevo?ACTUALIZARE


O expozitie de fotografii la Ankara care este capitala Turciei si un oras- se zice- mai putin amestecat decat Istanbulul……

Un barbat tanar,23 de ani, imbracat neutru ,costum negru ,camasa alba,cravata,smead si ochi intunecati  aparent pierdut  multime….

La inaugurarea cu un usor fast cum sta bine oricarei expozitii,  vorbeste  la microfon ambasadorul Rusiei la Ankara,Andrei Karlov …Prezenta  protocolara,  asa cum se intampla de obicei si mai peste tot…..

Barbatul tanar  si smead,imbracat  corect  iese din multime, ajunge in fata ambasadorului,scoate pistolul,trage doua gloante  spre demnitar care cade ca fulgerat….Barbatul smead urca pe podium  agita pistolul  catre multime si cu cealalta mana ridicata atrage atentia ….. Striga, in araba cu un puternic accent turc, „Allah Akbar” ( „Dumnezeu este cel mai mare”) si ii evoca in araba pe toti „cei care au credinta fata de jihad”. „Amintiti-va Siria, Aleppo nu se uita”, a strigat acesta apoi in limba turca de doua ori. „Toti cei care iau parte la aceasta tiranie vor fi responsabili, unul cate unul”.(sursa: relatare AFP preluat dupa Hotnews.ro)

Fortele de ordine intervin ,ambasadorul este dus de urgenta la spital,dar este tarziu.Moare.

Atacatorul este  impuscat  in  schimbul de focuri care a urmat.  Este membru al fortelor specialde a politiei  din Turcia…….

Agitatie,forte de securitate, televiziuni care transmit live…..Emotie...

Reactie,deocamadata controlata a Rusiei. Vladimir Putin  condamna atacul il  numeste terorist si vrea sa afle cine este in spatele    atacatorului.

Mama si sora   fostului agent al fortelor speciale turcesti sunt retinute….

Erdogan  face declaratii de iubire fata de Rusia….

Alep este orasul   ocupat  de fortele ISIS,eliberat recent  de    fortele loiale lui Assad sprijinite de Rusia…unde a avut loc un adevarat masacru…. Au murit  mii de oameni nevinovati,populatie civila…. Intre ei multi batrani si copii……

Intrebarea  din titlu nu poate sa   dezlege care Sarajevo…..

Cel din 1914 sau cel al anilor ’90,  din timpul dez-membrarii Iugoslaviei….?

 

 

NOTA: o analiza documentata dar si o alta opinie asupra  atentatului de la  Ankara o gasiti aici:http://www.contributors.ro/global-europa/atentatul-de-la-ankara-nu-va-schimba-politici-ci-concepte/

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s