O reala surpriza.”Cotidianul” in editie tiparita


Nu stiu exact  de cand a re-aparut „Cotidianul” in editie tiparita.L-am gasit,cu totul intamplator, in chiscuri/magazine de ziare aflate  fie prin benzinarii fie prin supermarketuri …Am citit cateva numare la rand  si  ma bucur ca  avem inca un ziar in editie tiparita….. Ma satur cateodata de on-line…..

Ziarul este bine scris are o orientare  clar de dreapta, anti-coruptie(incluzand printre clienti  toate partidele care  s-au dedat la   atatea  fapte de coruptie) este echilibrat, cauta sa fie obiectiv…..Este necrutator  cand trebuie, loveste direct fara menajamente…..  Ziarul tiparit este cu mult peste editia on-line de pana acum a „Cotidianului”.Este pentru mine o reala surpriza….. Datorita in primul rand lui Cornel Nistorescu.Nistorescu este directorul ziarului…..

Nistorescu a iesit din prim-planul jurnalisticii odata cu plecarea /vanzarea de la „Evenimentul Zilei” si a adoptat in ultimii zece ani o linie   destul de ciudata …in   contra  putinelor incercari facute de diversi  de a    „curata” aceasta tara de    atatea si atatea racile….

Cornel Nistorescu este unul dintre cei mai mari reporteri romani din toate timpurile…. Cautati  si cititi cartile lui de reportaje…

Si a facut(C.N.)   de prin 2000 pana in 2005(inceput de an) cel mai bun ziar din Romania.A fost unul din patronii „Evenimentului Zilei” si a pre-luat ziarul (in 1997),ziar  ajuns    destul de sifonat si cu credibilitatea redusa…. A muncit  greu  ridicand treapta cu treapta credibilitatea  ziarului…..Si a avut atunci „Evenimentul Zilei”  de atunci,  o echipa de  jurnalisti cu adevarat extraordinara….  A urmat plecarea lui Nistorescu de la ziar  urmat, in etape, de aproape intreaga echipa….din acea perioada… In plus avea sa urmeze „despartirea” lui Cornel Nistorescu de Basescu si de  cele doua partide zise de dreapta…. Nu stiu ce a fost,sigur Nistorescu stie ca si actorii din partea cealalta dar  stiu ca lui Basescu si  celor doua partide le-a lipsit mult Nistorescu… Nu sunt pentru  jurnalistica partizana dar exista momente delicate,cruciale cand trebuie sa te situezi clar de o parte a baricadei… Nistorescu s-a   situat in perioada 2000-2004   clar de aceeasi parte a baricadei adica contra unui PSD  ajuns partid -stat si alaturi   de T.Basescu si cele doua partide de „dreapta” .

A urmat declinul ziarului „Cotidianul”,Nistorescu a ajuns   acolo ca director tarziu  si  fara sa- poata opri acest declin(patron era S.O. Vantu), si apoi trecerea in on-line….Am citit sporadic   varianta on-line,a fost practic „despratirea” de C.Nistorescu… Majoritatea ziarelor   au  esuat in on-line….. Calea cea mai sigura catre  disparitie….

De aceea m-am bucurat sincer cand am vazut in chiscuri/ magazine de ziare  editia tiparita a „Cotidianului”…. Citindu-l mi-am dat seama ca este acelasi Nistorescu pe care l-am „lasat” la „Eveniomentul Zilei”. Acid,abrupt,capabil de analize   scanteietoare….Si  bine informat…. Sunt doi  jurnalisti buni   in echipa de conducere :Simona Popescu(fosta  la „Romania libera”) si Ciprian Chirvasiu…In rest o echipa de tineri(cred).Care  sub comanda lui Nistorescu nu pot decat sa scrie bine…

Am avut citind  noua serie din „Cotidianul”  sentimentul ca descopar valoarea…asa cum am avut-o  citind saptamanalul „Expres” ,categoric cea mai buna si profesionista revista a   inceputului anilor ’90.

Numarul din 23.12.16 al Cotidianului este unul excelent…Vi-l recomand…. !

Si  ma gandesc  la ce-l asteapta pe Dragnea si PSD-ul,  de la acest ziar…Ar fi bine cei de azi  de la PSD… sa -si aduca aminte de   Adrian Nastase si al lui PSD ….

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s