Greu sa intelegi schimbarea.Marsul femeilor la Washinghton si ……ACTUALIZARE


Pana si americanii inteleg ca nu va mai fi la fel…Sau cel putin o parte dintre ei… Cealalta parte….mai greu…..

Sute de mii de femei s-au adunat intr-un mars la Washinghton…. Mars care pana la urma ar fi avut  urmatoarele puncte de rezistenta contra lui Trump:: dreptul la avort, dreptul de asigurare medicale,inarmarea,drepturile imigrantilor si ….schimbarile climatice….

Nu l-am auzit pe Trump vorbind de   interzicerea avortului,  dar a dat asigurari ca America va fi puternica(si asta se obtine odata economic si  a doua  fiind o mare putere militara), despre asigurari medicale ce sa vorbim,Obamacare a fost un dezastru(Trump a dat imediat un ordin  care prevede masuri de protectie pentru cei care platesc prea mult pentru asigurarile de sanatate!) pentru,imigrantii  ajunsi legal trebuie sa se integreze  democratiei americane si au aceleasi drepturi…..,ceilalti…..out……

Nimic din toate astea  pentru starletele de la Hollywood care au fost printre capetele marsului,…Scarlet Johansson,Cher,Ashley Jude,etc,etc,etc…….  Rezistenta la schimbare se  vede si in America, se face greu schimbarea,noroc ca Trump a luat-o de la baza…… de  la muncitorii,fermierii din America nu de la „actoritele” de la Hollywood…. Este si mai clar ca  parte din presa  este contra lui Trump si manipuleaza  dezinvolt…. Nici la ei nu este   altfel  decat la noi…Atata doar ca la alta    scara….

Ma gandesc ca  un amestec de umor  si sarcasm ce demonstratii/marsuri vor urma dupa ce Trump a scos de pe site-ul Casei Albe(a doua zi dupa ce a devenit presedinte,pagina dedicata minoritatilor sexuale!!! Atentie  nu le-a interzis, ele  vor putea coabita in liniste, discret cu restul lumii dar fara a fi vreodata incurajate oficial,din contra…

Ma opresc aici la  ultimul punct din cele enuntate:schimbarile climatice...

Aici este lovitura…. De ani buni tot aud de incalzire globala, de strat de ozon subtiat,……se organizeaza  zeci de conferinte pe bani grei, au aparut ca ciupercile dupa ploaie tot felul de ONG-uri care militeaza pentru   interzicere circulatiei masinilor in capitale mari….Ma astept sa  se interzica curannd si circulatia tractoarelor la arat pe motiv ca n-au motoare euro five (cel putin)…. „Scimbarile climatice” au fost o paine al dracului de buna pe care au mancat-o cei din elita....Si noi ca prostii am tot platit….Dezvolt ,un pic,…..doar domeniul automobilului….,autocamioanelor…

Indusa fiind aceasta  teribila  pacoste  s-a lasat camp liber afacerii…La intervale regulate   mai apare cate un motor cu „euro” si mai si….Numarul indica continua perfectionare… Acum s-a ajuns la euro 6… Si vehicolele sunt  evident mai scumpe si celelalte vechi nu mai pot fi re-vandute…. O afacere uriasa…. la care noi am fost partasi cumparand a proasta masini a caror motor  este mai  sofisticat decat al unei nave spatiale…. si efectul benefic  este catre zero…. Lenea atavica   nu se pierde,ea numai se conserva,in om….

Simplu si clar spus    si nu de acum ci in urma cu peste treizeci de ani,   chestiunea cu schimbarile climatice  se poate reduce (in anume conditii si cazuri) la urmatoarea concluzie::efectul razelor de luna asupra galosilor de guma!

De altfel Trump  a si interzis din prima zi de mandat  parte din obiectul de activitate al Agentiilor care se ocupau cu schimbarea climatica….
Pentru ca dincolo de protocoale de la Kyoto,dincolo de manipularea ostentativa a presei si a unor specilaisti  este un mare gogorita aceasta   schimbare climatica….Spun si eu nu poluarii,taierii padurilor dar echilibrat si nu plin de fanatism si nu ca sa ma imbogatesc  pe spinarea prostilor si celor gura-casca….. Pamantul,natura are suficiente resurse de regenerare cu conditia sa nu ne batem joc….dar nici sa nu impingem grija pana la fanatismul   castigului,a profitului prin toate mijloacele(culmea aparent si imbrobodit prezentate drept morale!!!), asa cum este azi industria auto….

Doamnele de la mars nu stiu cat   aveau habar ele de schimbarile climatice dar au prins din zbor  o „tendinta” a vremurilor noastre si-i dau cu ea inainte…Fara sa-si dea seama ca  lucrurile s-au schimbat Ca nu mai tine cu  manipularea….Sau ca ele sunt manipulate  la randul lor de altii..In cazul asta nu de Trump…..

 

Si ca  sa termin intr-un ton   de pe plaiurle natale…… sa redau mai jos(in citat aproximativ)  angelica intrebare a lui Mircea Vasilescu din „Dilema” de pe   sapatamana in curs:

„Ma scuzati de deranj,  stiti unde s-a ascuns incalzirea globala? Ca pe mine  atata frig,….. m-a ajuns pana la oase!”

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s