„Norocul ni-l desfacem singuri, cu o iresponsabilitate remarcabilă!!”Treziti-va romani!!


Mi se confirma ceea ce stiam de ceva vreme.Imediat dupa victoria lui Trump  la 8 noiembrie. America se va schimba  cu o rapiditate care va inmarmuri  si paraliza pe  foarte multi.Pentru ca nu cred ceea ce deja….. se intampla….

Miopi, spalati de creier de o presa absolut   jenanta  si ajunsa in faza de cancer, romanii  de la politicieni in jos nu inteleg, nu cred   ce se intampla in aceste zile in America cu viteza remarcabila.

Dragos Paul Aligica-un foarte bun analist-profesor de ani buni la Washinghton DC dar si un  extrem de bun cunoascator al mediului si societatii romanesti   ne atrage din nou atentia(intr-un inerviu din „Romania Libera”:

Să vii de la Washington(Dragnea si Grindeanu-nota noastra) şi după ce ai văzut acolo (dacă ai văzut şi înţeles ceva) în loc să-ţi îngheţe sângele în vine şi să anunţi mobilizare generală, să continui să te ţii de manufacturare de crize, este pur şi simplu criminal.

Ceea ce se întâmplă acum cu rapiditate este o schimbare de paradigmă de politică externă globală -comprehensivă şi radicală- ce a dominat de 100 de ani viziunea Washingtonului. Se trece de la un internaţionalism cosmopolit la o nouă formulă. Se revine la o poziţionare realist-tranzacţională, după cotitura indusă de W. Wilson cu implicarea Americii în Europa în Primul Război Mondial şi tot ceea ce a urmat de atunci. Asta e magnitudinea lucrurilor, ceva ce se întâmplă o dată la câteva generaţii. Totul e pe masa de reevaluare acum. Totul e în flux.

Consecinţele geopolitice sunt masive şi plăcile tectonice ale sistemului mondial sunt în acest moment în mişcare. În toate capitalele unde există o clasă politică responsabilă alerta este maximă, încordarea maximă şi toţi ochii şi toată atenţia fixate pe desfăşurarea evenimentelor. Traversăm un moment fără precedent.”

La intrebarea  reporterului daca administratia Trump reprezinta o amenintare pentru Romania,Dragos Paul Aligica  raspunde transant:

Să precizăm o chestiune tehnică: Dacă administra-ţia asta e o ameninţare, cea precedentă prezentă una la fel de mare. Mai precis, continuarea acelei linii tradiționale (care, repet, era una strategică şi sistemică, nu tactică) de către Clinton era o situaţie de boală lungă – moarte sigură. Urmăriţi ce s-a întâmplat în estul Europei în ultimii 4 ani. Urmăriţi UE şi criza ei cronică. Arată asta ca o doctrină sau un sistem viabil şi stabil în execuţia strategică? Nu. Numai cei care nu vor să vadă, nu recunosc asta.

Adevăratul pericol pentru România este însă România, clasa ei politică. România e la fel de nepregătită pentru orice paradigmă strategică. Nu doar a lui Trump. Asta e problema. Repetăm greşeala interbelică. Istoria brusc nu mai are răbdare şi ne prinde în opinci şi cu flinte pe post de echipament. Fără organizare, focalizare şi claritate. Cu societatea divizată şi demobilizată. Asta e amenințarea principală, nu Trump.”

Si  concluzioneaza D.P. Aligica : Nu e momentul acum pentru crize de lux, manufacturate, în ţări est-europene total dependente de umbrela de securitate americană. E momentul unei mobilizări naţionale. E nevoie ca guvernul şi toate instituţiile de forţă, informaţii etc. să fie capacitate la maximum. E nevoie ca societatea să fie pregătită pentru ce va urma. Nu trebuie să fii cine știe ce expert, nu stiu ce politolog, ca să observi că în haosul ăsta, cu iresponsabilitatea asta, cu disputele şi cu circul ăsta, în actualele condiţii, România nu face ce trebuie într-un moment critic, într-o conjunctură majoră a istoriei. Acesta este mesajul.

 

Direct si pe sleau sa spunem  ca    romanii sunt intoxicati tot timpul cu „prostiile” pe care le face Trump.O face presa  cata mai este o fac si  parte din autoritati…Dormaim nauci sub umbrela UE,umbrela care abia se mai tine deschisa din cauza furtunii….

Nu inteleg ca  acolo este o miscare  profunda sprijinita pe  segmente masive din societate care va schimba si lumea…In acest timp Dragnea  si acolitii se chinuie sa scape de puscarie…Pe   amicii  lui si pe el…

Ce administratie  americana s-ar uita la noi cand  noi purtam „razboaie” in favoarea hotilor si contra legii…

In aceasta chiei trebuie vazuta neasteptata  trezire la viata a Presedintelui Iohannis.America asteapta ca Romania sa fie o tara condusa ferm  si fara ezitari  pe calea democratiei…Iohannis a inteles rapid,(a fost sfatuit,nu stiu,cu atat mai bine daca a fost asa) si in cateva zile  s-a miscat neasteptat fulgerator, surprinzand TOTAL  atat adversarii cat si pe cei ce au crezut in el candva si care erau dezamagiti… EL A FOST IN STARE,EL POATE!

Si  nu se va opri aici!

Norocul nostru !!??

Atentie!

Vor cadea pietre in Romania in urmatoarele saptamani!!!

Tot  interviul cu Dragos Paul Aligica aici:http://www.romanialibera.ro/opinii/interviuri/interviu–prof–dragos-paul-aligica–%E2%80%9Eromania-nu-face-ce-trebuie-intr-un-moment-critic–intr-o-conjunctura-majora-a-istoriei%E2%80%9C-439189

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s