S-o fi saturat Hollywood-ul de filme cu roboti si efecte speciale? Sa asteptam „La La Land”


N-am avut niciodata o parere buna despre filmul american din ultimii  aproape  30 de ani…..Simplist cu imaginea folosita    mecanic, de ilustrare  a povestii vorbite,cateodata  naiv pana la prostie  filmul american(din perioada la care ma refer)  n-a spart  gura targului cu adevarati  cinefili…

In schimb a  dat apa la moara  celorlalti care cred ca filmul este  o „fotografie” in alb negru sau colorata……Tendintele din ultimile decenii ,puse in miscare de  idioata de „politicacorecta”(nu este greseala de taste!) au scos pe piata tot felul de filme  pline de „bunatate” sau de  lumea virtuala  in care vor sa ne impinga  unii…. (nu zic tehnologiile)….

Despre „La La Land” am auzit din mai multe surse   ca ar fi un altfel de film…. exista momente cand simti ca te afli in fata a altceva decat  obisnuitul de pana atunci… este un musical(jazz) in primul rand,este un film clasic in al doilea rand,foloseste  o imagine „clasica”  si are o poveste….simpla…. Este bine scris… Tineti  minte numele regizorului….Damien Chazelle. Are putin peste 31 de ani… Si poate  fi deschizatorul unui nou drum la Hollywood sau  cel care  re-aduce valorile normale ale unui film si nu tot felul de „executii” tehnice,reci si pana la urma prostesti…   Cronica din care  citez a aparut in Business Magazin. Nu are nici o importanta  pentru  mine ca filmul are 14 nominalizari la Oscar…. „Oscar”ul nu mai da, demult, valoare/prestigiu si greutate unui film.

Business Magazin:

„La La Land, filmul care a egalat recordul de 14 nominalizări la Oscar stabilit în 1950, este un film care te duce cu gândul la copilărie, care îţi aduce zâmbetul pe buze şi te face să crezi că Hollywoodul mai are o şansă la izbăvire. Este un film impecabil din toate punctele de vedere, iar coloana sonoră semnată de Justin Hurwitz este pur şi simplu superbă.

Insist asupra coloanei sonore, fiindcă doar muzica lui Hurwitz este un motiv suficient pentru a vedea filmul. Este un manifest pentru iubitorii de muzică bună, în special pentru cei care apreciază jazzul. Dacă pun la socoteală şi prestaţia protagoniştilor, în special interpretarea Emmei Stone, nu văd cum ar putea cineva să-i „fure” Oscarul pentru cel mai bun film. Şi nici n-am ajuns încă la regizor.

Şi chiar dacă Emma Stone ia prim-planul, adevărata surpriză vine de la Ryan Gosling. L-am mai văzut în câteva roluri remarcabile – Ides of March sau The Big Short – dar naturaleţea de care dă dovadă în La La Land e venită parcă de nicăieri.

Victoria de la Globurile de Aur, acolo unde La La Land a câştigat 7 premii din tot atâtea nominalizări, nu e aşadar întâmplătoare. Pe lângă Ryan Gosling şi Emma Stone, şi apariţia lui J.K. Simmons aduce un plus de culoare binevenit.

Din punct de vedere tehnic, filmul este impecabil. Mişcarea camerei e fluentă atunci când cadrul o cere şi fragmentată atunci când e cazul; Damien Chazelle a interpretat aproape de perfecţiune scenariul pe care tot el l-a semnat.

Chazelle, ajuns la cel de-al treilea lungmetraj, reuşeşte ceea ce pare o utopie în industria cinematografică de azi: să producă un succes de box-office fără efecte speciale, fără personaje de benzi desenate, fără roboţi şi alte bălării care au împânzit cinematografele în ultimii ani. La doar 31 de ani, regizorul din Rhode Island a reuşit să îşi creeze un nume prin poveşti simple, transpuse într-un mod aproape perfect în filmele sale. Şi Whiplash, celălalt film al său remarcat de critici, a purtat aceleaşi caracteristici.

Cu riscul de a mă repeta, mă bucur sincer că un astfel de film a primit lumina verde a celor de la Hollywood. Simplitatea poveştii e cea care dă farmecul filmului; e o poveste în care sunt siguri că vă veţi regăsi, într-o anumită măsură. Mă îndoiesc că La La Land semnalizează o nouă direcţie a industriei de film, dar sper că va inspira şi pe alţi tineri cineaşti să aleagă un alt drum în creaţiile lor decât cele care nu mai surprind pe nimeni.”

Tot textul aici:http://www.businessmagazin.ro/arta-si-societate/film/cronica-de-ce-merita-la-la-land-sa-castige-oscarul-pentru-cel-mai-bun-film-si-nu-doar-atat-16113778

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s