Doi jurnalisti de la ‘Romania libera” au fost concediati.Cine urmeaza?


Malin Bot si Ondine Ghergut, jurnalisti la „Romania Libera” au fost concediati.  Simplu, scurt, fara  parlamentari…. Asa -se pare,pentru ca nu avem o luare de pozitie oficiala- ca a vrut patronul…. Iar patronul  este Alexander Adamescu  fiul lui  Dan Adamescu (despre care Marius Stan fost primar al Galatiului spune ca ” că Dan Adamescu a fost un agent SIE exportat de regimul comunist în Germania, apoi readus în România și împroprietărit de statul român cu Unirea Shopping Center, cu Astra Asigurări și cu alte societăți.”(aici:http://www.tolo.ro/2017/02/23/stan-dan-adamescu-a-fost-un-agent-sie-exportat-de-regimul-comunist-in-germania-apoi-readus-in-romania-si-improprietarit-de-statul-roman-cu-unirea-shopping-center-si-cu-astra-asigurari/).

Bot si Ghergut sunt doi jurnalisti profesionisti  a caror investigatii mi s-au parut totdeauna pertinente si facute  echidistant. Directe sau nu  acuzatile   catre cei doi merg in directia  apararii anticoruptiei…..  si a  aprecierii DNA. Ceea ce spune Sabin Orcan-directorul  editorial al ziarului- este o explicatie  pe jumatate adevarate.Orcan spune ca ziarul a trebuit sa faca reduceri de personal din cauza situatiei financiare.  Stiu  astfel de situatii.Le-am trecut de nenumarate ori in cariera.dar nu renunti la oamenii buni. decat daca ei  se dovedesc incomozi.Bot si Ghergut  au devenit probabil incomozi(termen bland si bine periat) pentru redactie si patron …,de profesionalismul lor- nadajduiesc- ca nu se indoieste nimeni.Ba adunand ce a ramas  in redactie……  cei doi erau  putin peste…..

Sunt doi jurnalisti care au coloana vertebrala(dintre putinii care au mai ramas in presa !) care nu se apleaca dupa cum bate vantul.

Este evident o incercare a   celor de acolo (nu ma referl a conducerea editoriala) de a se  imblanzi tonul ziarului si a castiga astfel  aprecierile    celor ce conduc politic azi Romania( ma refer la PSD in primul rand).

Ma intreb cine mai urmeaza? Grigore Cartianu? Sabin Orcan? Sabin Orcan isi face curaj singur si zice ca desi au plecat cei doi,ceilalti ramasi   „vor muri” cu Dragnea de gat….

Vom vedea…..!

 

Reclame

Un gând despre “Doi jurnalisti de la ‘Romania libera” au fost concediati.Cine urmeaza?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s