” Aberaţiile cosmice pe care le rosteşte cu aerul acela de bunic atoateştiutor.”A fost odata un mare sportiv……Si o completare de bun simt


  Ion Tiriac:

„Corupţie există în toată lumea asta şi la niveluri de o mie de ori mai mari, nu la niveluri de cârnat. Eu, între un hoţ şi un prost, aleg hoţul. După hoţ mai rămâne ceva. După prost nu rămâne nimic”.

Cristian Geambasu este de departe un  stralucit analist si observator atent si echidistant  al vietii de la noi.Desi se incapataneaza sa scrie numai  despre sport.Sau poate tocmai de aceea.

Editorialistul de la „Gazeta Sporturilor”(ati inteles ca este vorba de Cristian Geambasu) da o replica usturatoare fostului mare sportiv ajuns  acum  cu grila de valori intoarsa la 180 grade.

„Haios este că bogatul între bogaţii României se plasează de bunăvoie în categoria din cauza căreia au ieşit oamenii în stradă. În stradă la Piaţa Victoriei, nu la Cotroceni. Nu aş fi scris aceste rânduri dacă autorul panseurilor nu era un personaj exponenţial al sportului românesc. M-am ferit să îngroş rândurile „analiştilor”. Altceva este foarte interesant aici. Nu ştiu dacă aţi observat unde se plasează cei mai mulţi şi de cele mai multe ori marii noştri eroi din sport. Acolo unde este călduţ. Acolo unde sunt privilegii, unde legea este elastică. Acolo unde abuzul devine virtute. Lângă putere. Nu contează ce fel de putere. Acolo îi veţi găsi negreşit pe campionii noştri, alături de deştepţi. De hoţi, cum îi înnobilează Ţiriac.

Ce dramă să vezi cum s-a transformat eroul finalei Cupei Davis din 1972, România-SUA 2-3. El, omul care a luptat până la capăt cu americanii. Pentru România, credeam noi. El care încerca să salveze ce strica Năstase. Pentru România, eram noi convinşti. Ce dramatism! Ce dramă! Ce dramă că suntem atât de proşti! Şi ce învăţătură de minte!”

 

Tot texrul aici:http://blogsport.gsp.ro/geambasu/2017/03/13/ascultati-l-pe-tiriac/

 

 ACTUALIZARE: Adrian Papahagi,universitarul  clujean,reactioneaza pe Facebook la cele  declarate de Ion Tiriac:

„Să nu-și facă iluzii moș Țiriac: nu rămâne nimic după miliardarii de carton făcuți de Tanti Secu’. Au fost cu toții niște bișnițari, nimic mai mult. Va rămâne exact ce lasă în urmă un stol de lăcuste.

Doar proștii au construit în România: înreprinzătorii care au făcut producție, în loc să câștige infinit mai mult din bișniță, evaziune sau tunuri date statului, tinerii brilianți care au rămas în țară, în loc să se care scârbiți, cei care și-au petrecut tinerețea studiind, nu drogându-se, ca Țiriac Jr.(sursa aici://www.facebook.com/adrian.papahagi)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s