Scalvie,abuzuri,amenintari si agresiuni sexuale.Romance in Italia


Saptamanalul britanic ‘The Observer” publica un reportaj despre drama romancelor care  sunt venite la munca in sudul Italiei,provincia Ragusa din Sicilia. provincia se afla chiar  la talpa „cizmei”  asa cum  apare     desenatde conturul tarii respective.Sunt 7500 de romance in zona,care traiesc in conditii de sclavie si sunt victime a numeroase abuzuri, inclusiv amenințări și agresiuni sexuale. Regiunea  Ragusa

Reportajul a fost preluat de presa de la noi (ziare si site-uri,bloguri) si se pare ca a reusit sa sensibilizeze  chiar autoritatile.

Guvernul  trimite in Italia reprezentanti ai unor ministere pentru o vizita de lucru iar premierul Grindeanu asteapta cu interes raportul acestora ( zice comunicatul Guvernului). Este bine ca s-a sesizat Guvernul;ar fi bine ca si  opinia publica sa fie   neiertatoare si la obiect in a  depista adevaratele cauze a acelor  mizerii extraordinare…

Sa  remarc insa din nou ca nici un ziar,televiziune  din Romania nu s-au gandit sa faca un asemenea reportaj. Nici in Italia,nici in Spania (unde situatia  in cateva locuri este pe aproape de  cea din sudul Italiei!).Presa romaneasca nu este interesata de romanii emigrati de voie, de nevoie  prin Europa.Avem  extrem de multi romani(de la milioane la sute de mii) in Italia,Spania,Franta,Germania si Marea Britanie.Asta ca sa luam grosul si sa nu ne incurcam cu    sume mici (desi fiecare roman ar trebui sa conteze acolo unde este pentru tara lui!).

Presa romaneasca este interesata de  tampenile dambovitene  pe care le fac/desfac politicienii nostri.

Drama  emigrantilor, pentru ca este o drama ,”beneficiaza” de o tacere desavarsita in presa si chiar in randul populatiei . Nimeni nu vorbeste de mizeria pe care o traiesc parte din cei ce au ajuns prin tari straine,mai cu seama   mizeria si promiscuitatea in care-si duc traiul    zecile de mii de femei  aflate  prin  Italia si nu numai.

Toti  mint si se prefac ca este bine.Ca  de acolo vin „euroii”…. Majoritatea femeilor ajunse acolo lucreaza  fie  in agricultura fie  la ingrijit  batrani si bolnavi.  Situatia din Calabria,regiune  de langa Sicilia, nu este mai buna.ma refer la situatia romanilor,a romancelor aflate acolo. Cineva mi-a povestit de  promiscuitatea  in care traiesc  romancele  in Calabria,prin satuce uitate de lume si combinate  cu diversi italieni,la randul lor casatoriti.Multe din romance sunt la randul lor casatorite si au lasat in tara copii si  soti.

Se intampla acum cativa ani. reportajul din „The Observer”  mi-a adus  aminte  de cele auzite atunci…. Cel ce mi-a povestit n-a rezistat mai mult de o luna  si s-a intors acasa lasand in plata domnului „euroii”… Sunt putini  ca el.

Drama vizeaza  mai ales  femeile-care  avand  de  ales    intre traiul de acasa   si cel din strainatate,prefera sa ramana acolo imbarligate in tot felul de combinatii . Saptamanalul britanic vorbeste de  abuzurile  si agresiunile sexuale. Ele sunt adevarate. La fel de adevarate sunt „combinatiile” pe care le fac unele romance cu diversi italieni….. de varsta a treia sau  aproape decrepiti(in speranta   unei mosteniri).

O drama,……….. scriu  cu strangere de inima……..

Toate guvernele de dupa ’89 au privit pasive acest exod, au zis „bogdaproste” si au  lasat libera circulatia(ca sa folosim o expresie tare draga „europenistilor” care mor acum de   grija   „Europei Unite” intrate in fibrilatie  si gata sa ajunga la coma)….pe intinsul continentului….ca sa scape de o mare problema  aici in tara.Lipsa locurilor de munca,a perspectivei

Repet(am mai facut-o !) sunt european  din nastere dar un european demn  nu unul care-i sterge la fund pe ceilalti „europeni”

-va urma-

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s