Marea Britanie declanseaza Brexitul pe 29 martie 2017.Adio facilitati pentru imigrantii din UE


Theresa May-Prim Ministrul Marii Britanii- nu glumeste cu rezultatul referendumuli  privind prezenta  Marii Britanii in UE.

Desi au aparut numeroase piedici  in Camera Lorzilor, desi Scotia si  Irlanda de Nord  vor sa faca referendumuri ca sa  ramana in UE(probabil independente de Marea Britanie),Teresa May si Camera Comunelor merg mai departe. Camera Comunelor a respins amendamentele Camerei Lorzilor privind garanţii destinate imigranţilor din alte state UE prezenţi în Marea Britanie și cel privind necesitatea unui vot în Parlament pe tema acordului între Londra şi Bruxelles.

Cu asta se va incheia-democratic- procesul  in faza de documente.Evident dupa ce Camera Lorzilor va  aproba proiectul de lege (fara amendamentele amintite),ceea ce este si foarte probabil!.

Va urma ratificarea simbolica din partea reginei  Elisabeta(Elizabeth)  a II-a si   Teresa May va anunta Bruxellles ca nu mai este cale de intoarcere….

Se presupune,se crede ca anuntul oficial la Bruxelles va fi facut pe 29 martie 2017.

Intre timp NATO  le-a „executat scurt” pe cele doua tari  care „vor”    cu Uniunea Europeana,anuntand ca Marea Britanie este /ramane in NATO iar independenta lor (a Scotiei si Irlandei de Nord) le aduce iesirea din Organizatia Nord-Atlantica.

„O naţiune nouă şi independentă va trebui să candideze din nou pentru a adera şi va fi decizia celorlalţi 28 de aliaţi dacă vom avea sau nu un nou membru al NATO”-Secretarul General al NATO, Jens Stoltenberg,

Sigur declansarea procesului  Brexit va pune pe ganduri sutele de mii de imigranti romani din Marea Britanie.

Nu le va fi usor in conditiile in care   Regatul nu mai este membru al UE.O serie de facilitati   dispar si…. nu stiu ce le ramane…..de fapt stiu dar lor le este greu sa creada  in acest moment.Fie „re-locarea” intr-o tara  ramasa in UE care are nevoie de imigranti  fie reintoarcerea acasa…. Am exemple de oameni -putini-care s-au realizat acolo. Am exemple -multe- de oameni care traiesc la marginea societatii de acolo ……  si care trag greu de tot pentru  un pumn de lire sterline,….. practicand tot felul de meserii pe care nu le-ar face in Romania…..

Masura  luata de Marea Britanie ar trebui  aplicata  egal tuturor celor  ce vor sa ajunga acolo nu numai  celor ce vin din UE.dar este dreptul  Marii Britaniii  sa decida.

Cert este ca  ceea ce parea o chestiune  teoretica si in timp, devine tot mai palpabila si reala.

Reala si   infricosatoare pentru multi…..

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s