Rupti in doua…..Dar…..


Asa suntem noi romanii la ora asta…. O parte, cei ce incearca sa realizeze ceva, cu imense greutati, cei  care spera  intr-o tara mai buna si    pe de alta parte cei ramasi blocati in manipularea si propaganda regimurilor care au trecut/sunt.Si care asteapta,….. nimeni nu stie ce…..

Romania anului 2017 nu mai este Romania  anului 2011…. Traian Basescu plateste  cu varf si indesat   faptul ca a ramas blocat la nivelul anilor 2011. Continui sa cred ca  miscarea financiara facuta in 2011,cu reducerea cheltuielilor prin  reducerea salariilor a fost  necesara la acel moment. Spun asta in profida populistilor care cred ca a fost o prostie  avand argumentul ca in timp ce  salariile bugetarilor au scazut  in spatele cortinei se intamplau  afaceri mari …. sau mai  pe sleau uniii  manevrau milioane de  lei sau euro.

Condamnarea Elenei Udrea(inca nedefinitiva)  pe langa cea a fratelui  sau Mircea Basescu  arata umbrele si partile rele ale regimului Basescu,care  a avut  si partile bune,deosebite si mai  importante decat cele rele.Fara deschiderea  luptei impotriva coruptiei  facuta de Basescu nu se intamplau atatea  spectaculoase  schimbari.Greseala lui Basescu a fost ca  a crezut ca odata facuta aceasta deschidere  el o mai poate controla.Adica dreptate pentru toti dar oameni din anturajul,apropierea mea….  pot sa mai faca lucruri  pe care tocmai   am lasat frau liber Justitiei sa actioneze. Reintoarcerea  in trecut pe care o incearca pe toate planurile si punand la bataie  aproape orice mijloc regimul Dragnea  nu va avea sanse de reusita.mai devreme sau mai tarziu regimul Dragnea va fi maturat cu  tot cu cel ce-i poarta  numele.

Americanii insista  pe  multiple planuri cu  lupta impotriva coruptiei si   devenirea statului de drept.NU o fac pentru le este drag acest  colt de Europa. Sunt pragmatici.O fac pentru ca este in  interesul lor ca Romania sa fie stabila si democratia  sa ramana. Romania este   si la aceasta ora in centrul interesului  americanilor prin pozitia  ei geostrategica si prin  semnalele pe care le da.Pozitia euro-atlantica la Presedintelui Iohannis si  pozitia societatii  civile. De fapt a unor largi paturi ale populatiei.Protestele fin februarie a.c au avut un ecou profund si aproape hotarator. Interesul americanilor (pornind de la importanta geostrategica  a Romaniei) peste care s-a suprapus inaltul grad de  civilitate si interes pentru democratie al paturilor   largi  din papolatie(faptul ca   o intreaga generatie  care  se misca in jurul a 40 de ani) este  pro-democratie!)  fac  Romania sa fie in centrul atentiei  americane pentru Europa. Americanii nu vor lasa din mana Romania  si insista  direct  si pe fata chiar ca lupta impotriva coruptiei si democratia sa mearga mana in mana.

Asta este norocul nostru a celor multi si asta este nenorocul   celor ce incearca sa  indrepte Romania spre altceva(,ma refer la regimul PSD dar si restul Opozitiei care este  aproape invizibila iar cand este  voteaza sau gandeste la fel ca si  cei PSD).Nu in alta cheie trebuie vazut evenimentul din 29.03.17 cand  mari corporatii americane i-au inmanat premierului Sorin Grindeanu foaia de parcurs cu ocazia intalnirii dintre premier si o delegație a 12 companii, delegatie condusă de Eric Stewart, președintele Consiliului de Afaceri Americano-Român (AMRO).

„Statul de drept, transparența, eficiența, acestea sunt incluse într-o foaie de parcurs pe care am prezentat-o celor două guverne (SUA și România n.r.). Mi se pare o parte extrem de normală în a face afaceri, pentru ca prioritățile să fie focusate clar ambelor guverne. În trecut, Guvernul SUA a lucrat foarte aproape cu Guvernul român pe toate aceste chestiuni. Am văzut foarte mult progres și companiile noastre se simt încrezătoare că atunci când fac afaceri în România totul va fi corect, legal și transparent. Un exemplu vizavi de această încredere este această misiune de afaceri care a fost prezentă aici, cea mai mare misiune de afaceri adusă vreodată în România. Companiile sunt foarte entuziasmate de ce se întâmplă”-Eric Stewart , la finalul întâlnirii, citat de Agerpres.(preluat dupa http://www.comisarul.ro)

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s